23948sdkhjf

Gennemgribende renovering af jordemodercenter

Svendborg-arkitekten Charlotte Folke har slået stregerne til en kommende renovering og ombygning af den gamle villa, der huser Svendborg Jordemodercenter.
Gennem 35 år har Valdemarsgade 49 i Svendborg lagt lyse lokaler til Svendborg Jordemodercenters fødselsforberedelse, konsultationer og i de senere år også akupunkturbehandling. Den klassiske murermestervilla fra omkring 1900 trænger dog efterhånden til en grundig renovering.

En bevilling fra A.P. Møller Fonden medvirker til, at de livsbekræftende hjertelyde kan fortsætte på adressen til glæde for medarbejderne og de vordende mødre og fædre.

Det er Svendborg-arkitekten Charlotte Folke, der har sat stregerne til den kommende renovering og ombygning. I A.P. Møller Fondens tilsagn indgår et vilkår om, at renoveringen skal begynde inden et år fra bevillingsdatoen.

Fra tanke til handling
Processen med fondsansøgningen og bevillingen er gået meget stærkt, fortæller chefjordemoder Anette Lund:

- Jordemoder Lotte Larsen fik idéen om, at vi skulle søge fondsmidler til en renovering, så medarbejderne kunne fortsætte deres arbejde på stedet. I løbet af kort tid fik vi Direktionens grønne lys til at gå videre, og efter en lille måned modtog vi tilsagnet fra A.P. Møller Fonden.

Svendborg Kommune har kortlagt Valdemarsgade 49 til en høj bevaringsværdi på 3, hvor 1 er fredningsværdi. Vurderingen bygger på både arkitektoniske, kulturhistoriske og miljømæssige værdier samt originalitet og tilstand.

Fakta om renoveringen
De gamle klassicistiske vinduer renoveres og på gavl mod gade og have genskabes husets oprindelige geometriske udsmykning. Huset får nyt skifertag.

I huset renoveres blandt andet køkken, bad og toiletter, så de lever op til en moderne og funktionel standard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062