23948sdkhjf

Danske arkitekter bag 400 boliger i Tyskland

Thomas Ringhof og Beatrix Wuttke har vundet en åben arkitektkonkurrence om 48.000 etagemeter boliger i midttyske Kassel.
- Det har været et meget spændende projekt for os som dansk team, fordi bebyggelsen skal ligge på en skråning. Det betyder, at terrænet kommer til at være en rumlig medspiller i udformningen. Det er noget, vi ikke er vant til fra danske projekter, men som vi har løst med digitale modeller. Derudover er projektets størrelse meget interessant.

Det siger Thomas Ringhof, den ene halvdel af Wuttke/Ringhof, som i onsdags sikrede sig førstepladsen i den åbne arkitektkonkurrence om et nyt bykvarter i den midttyske by Kassel. Området, som tidligere har huset en kaserne, skal indeholde 400 boliger fordelt på fem bygninger. De 48.000 etagemeter kommer til at rumme alt fra kollegieværelser til dyre penthouselejligheder og skal stå færdigt i 2016.

Thomas Ringhof og Beatrix Wuttke har haft tegnestue sammen siden 1994. Deres tegnestue, som ligger i Nordhavn, har tegnet alt fra tyske rådhuse til retssale i de schweiziske alper, vuggestuer, husbåde og et pæredansk indkøbscenter. For øjeblikket er tegnestuen optaget af at renovere den tyske ambassade i København.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094