23948sdkhjf

A&K skal fremtidssikre 68 boliger

Seks boligblokke i Espergærde skal frem til udgangen af 2015 renoveres for 50 millioner. Hovedentreprisen er lagt i hænderne på Adserballe & Knudsen.
Sammen med Pålsson Arkitekter og EKJ Rådgivende Ingeniører har Adserballe & Knudsen fået til opgave at renovere og ombygge Skovparken i Espergærde, der består af 68 boliger og fire erhvervslejemål.

De seks boligblokke er opført i 1949-51 i tre plan med et etageareal på godt 5.600 m². Renoveringen skal udbedre byggeskader samt modernisere installationer og klimaskærm. Planen omfatter også en fornyelse af grønne områder, legepladser og opholdsrum.

- Listen over opgaverne er lang og kræver en bred indsats fra os som hovedentreprenør, siger direktør Niels Laursen, Adserballe & Knudsen.
- Vores erfaring med denne type opgaver er efterhånden ret stor, og vi har med efteruddannelse, planværktøjer og dygtige folk styrket hele organisationen netop på projektstyringssiden de seneste år, fortsætter han.

Renoveringsprojektet omfatter nedrivning, efterisolering og genetablering af murede gavle, istandsættelse af dele af facaderne, udskiftning af tag med røde tagsten samt udskiftning af vinduer og døre, blandt andet med sikringsdøre. Etagedæk og tagkonstruktioner efterisoleres, og alle altaner renoveres og udvides.

Som led i en byggeteknisk renovering får alle lejligheder mekanisk ventilation, og i en række lejligheder skal stigstrenge udskiftes og elinstallationer renoveres.

Blok 5 skal ombygges radikalt blandt andet med nye bad og køkken, etablering af elevator i to opgange, og de øverste boliger ombygges til lejligheder i 1½ plan ved at inddrage tagrummet. Alle stuelejligheder får adgang til egne små haver, som bliver et attraktivt frirum for beboerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093