23948sdkhjf

Dobbelthuse startskuddet til boligprojekt i Nykøbing

Morsø Tømrer & Snedkerforretning A/S bygger to store dobbelthuse på den gamle slagterigrund i Nykøbing Mors. Det bliver startskuddet til boligprojektet “Dueholm Klosterpark”, der skal lægge grund til i alt 40 boliger.
De to huse, der opføres af Morsø Tømrer & Snedkerforretning, er tegnet af Arkitekt Klaus Peter Bak fra Nykøbing, i tæt samarbejde med tømrer- og snedkerforretning og er opført som lavenergi byggeri.

Projektleder Max Mikkelsen forklarer, at husene er udført med opvarmning med fjernvarme, samt at der udføres ventilation med varmegenvinding, samtidig med at der hele vejen igennem byggeriet er arbejdet med energirigtige løsninger.

- Vi har valgt at have mest mulig lavenergi til vores huse, samtidig med at vi lever op til arkitektens æstetiske visioner, forklarer Max Mikkelsen.

Det betyder, at husene er meget smukke toplans-huse bygget som dobbelthuse med indgang i det lavere plan foran huset. Husene har fladt tag med tagpap, hvilket sikrer et moderne udseende, der signalerer slægtskab med traditionelt kystnært byggeri.

Optimeret byggeproces
Morsø Tømrer & Snedker har udført husene som elementbyggeri. Hermed er byggetiden væsentligt nedsat, og det er muligt at lave flere byggeprocesser sideløbende. Mens der er blevet lagt fundament og rør ned, har tømrerne arbejdet hjemme på værkstedet med at bygge vægge og tagelementer.

- Det tog kun tre dage at rejse og lukke to huse på hver 176 m2 ved hjælp af denne teknik, siger Max og fortsætter: Det nedsætter ikke kun byggetiden, men sikrer også byggeriet mod fugtpåvirkninger og giver derved størst mulig kvalitet i det færdige byggeri.

Max Mikkelsen forklarer, at det i hele projektet har været vigtigt, at Morsø Tømrer & Snedkerforretning har arbejdet med lokale samarbejdspartnere. Max nævner, at alle vinduerne er de nye GreenFront produceret af Outrup Vinduer & Døre. Disse vinduer er et resultat af et unikt samarbejde mellem Outrup og Rockwool og kan ifølge producenten modstå vejret ved de danske kyster.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094