23948sdkhjf

Nu fastlægges rammerne for Fyrværkerigrunden i Kolding

Lejerbo Kolding opfører 35 boliger på Fyrværkerigrunden i Seest. Men hvad skal der ske med resten af området? Det skal en ny lokalplan fastlægge rammerne for.
Fyrværkerigrunden i Seest er på ni hektar. Heraf er cirka en tredjedel af arealet beskyttet natur, mens resten af området er afsat til blandet boligbyggeri. I alt ventes Fyrværkerigrunden at komme til at rumme 100 boliger.

Første byggeri på grunden bliver Lejerbo Koldings nye 35 almene boliger. Projektet er resultatet af en åben arkitektkonkurrence om fremtidens bæredygtige almene boliger, som Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter udskrev sidste år. Vinderprojektet fra den anerkendte tegnestue Dissing+Weitling består af klyngehuse i naturmaterialer med vægt på lysindfald, bæredygtige løsninger og fællesskaber. Byggeriet går i gang næste år, og i første halvår af 2016 ventes beboerne at flytte ind.

Læs også: To tegnestuer skal designe fremtidens almene boliger

- Der er ingen tvivl om, at vinderprojektet har sat en kvalitetsstandard, som kommer til at præge udviklingen af resten af området. Specielt det aspekt, som handler om bæredygtighed, vil komme til at gå igen. Fremtidens boliger skal være fleksible, de skal være lavet af sunde materialer, og så skal de have et lavt forbrug af energi og vand, forklarer arkitekt Georg Unna, Kolding Kommune.

Forventer stor interesse for grundene
Hvordan resten af Fyrværkerigrunden skal udnyttes skal en ny lokalplan fastlægge rammerne for. Lokalplanen vil blandt andet fastlægge, hvor der skal anlægges veje, hvilke typer boliger området skal have, hvilke materialer der skal anvendes, hvordan de beskyttede naturområder tænkes sammen med boligområderne etc.

Lokalplanen for Fyrværkerigrunden ventes vedtaget i foråret 2015. Herefter vil områdets storparceller blive byggemodnet og udbudt til salg i etaper, så der sker en gradvis udbygning af området.

- Vi forventer stor interesse for grundene. Seest er i forvejen et populært boligområde, og da der ingen udbygningsmuligheder er i bydelen, vil der formentlig blive rift om de nye grunde. Fyrværkeriulykken i 2004 har selvfølgelig også givet området en historie, og jeg kunne godt forestille mig, at mange vil være tiltalt af at blive nybyggere i et område, som nu for alvor skal til at blomstre efter den frygtelige ulykke. Det vil ikke undre mig, hvis hele Fyrværkerigrunden er fuldt bebygget om fem år, siger Georg Unna.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125