23948sdkhjf

Op mod 6.000 boliger i støbeskeen i Randers

Randers Byråd har igangsat arbejdet med en ambitiøs udviklingsplan for en ny sydlig bydel.
Fra den 24. juni og frem til 17. september inviterer Randers Kommune til offentlig debat om principperne bag et storstilet udviklingsprojekt, som i løbet af en periode på 2-20 år skal føre til etablering af 5-6.000 nye boliger.

Den nye sydlige bydel, der i størrelse svarer til ca. 50 procent af Randers’ nuværende, dækker over et areal, der strækker sig fra Paderup i nord til landsbyen Robdrup. Hele området ligger placeret i smuk natur, på skråninger med udsigt ud over slugter og store, grønne arealer. De store linjer for den ny bydel – eller principperne – foreslås at være: Bæredygtighed, bevægelse, natur, sjæl, mangfoldighed og fællesskab.

Bydelen på i alt ca. 12 kvadratkilometer vil bestå af syv enklaver eller områder, og de kan vægte de seks principper forskelligt og dermed få hver sin identitet. I fremtiden kan man måske bo i en enklave, hvor man bl.a. for at beskytte drikkevandet ikke har egne haver, eller i en enklave, hvor byggestilen og boligerne skal styrke fællesskab eller bevægelse – eller måske begge dele. Randers byråd vedtog 16. juni 2014 at sende principperne for bydelen til debat blandt borgerne.

- Hvert af de syv områder kan i større eller mindre omfang tage afsæt i et af principperne. Og dermed får de hver sin identitet, men bliver alle del af en ny sydlig bydel. Den bliver særdeles attraktiv for bosætning, ikke mindst for dem, der for eksempel pendler, siger Frank Nørgaard, formand for Miljø og Teknikudvalget, ifølge kommunens hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096