23948sdkhjf

Stort Frederiksberg-projekt tager afgørende skridt

Efter vedtagelse af ny lokalplan kan Diakonissestiftelsens store udviklingsprojekt på Frederiksberg nu gå videre.
Diakonissestiftelsens Udviklingsplan 2020 er nu rykket et stort skridt fremad. Kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune vedtog den 16. juni en lokalplan, som vil gøre det muligt at modernisere og udbygge den gamle stiftelse på Peter Bangs Vej med nye funktioner.

I planen indgår blandt andet et nyt sundhedshus, et nyt hospice og mere end 100 seniorboliger, der skal danne ramme om en sund og aktiv alderdom med socialt netværk, kulturelle aktiviteter og nem adgang til sundheds- og omsorgsydelser. Udviklingsplanen skal også styrke campusmiljøet for de cirka 1.400 studerende og elever, som på Diakonissestiftelsen uddanner sig til sygeplejerske, SOSU-assistent, SOSU-hjælper eller professionsbachelor i kristendom, kultur og kommunikation.

Planen, som realiseres over en årrække, indebærer nedrivning af ca. 11.000 m² og opførelse af ca. 34.000 m² nyt byggeri. Forandringen gennemføres med stor respekt for de gamle hovedbygninger og kulturmiljøet på Diakonissestiftelsen. Det er samtidig en grøn plan, hvor der er lagt vægt på at fastholde karakteren af de fine haveanlæg og skabe gode uderum med opholdsnicher, stier, hække og træer omkring de nye bygninger. På længere sigt vil der også blive etableret nye byrum ud mod Peter Bangs Vej. Bæredygtighed er tænkt ind i planen på mange måder, blandt andet med lavenergibyggeri, energirenovering og lokal håndtering af regnvand.

Første byggeri går i gang i år
Lokalplanen er blevet til efter en omfattende proces, hvor mange parter har været involveret og hørt undervejs. Første skridt var en konkurrence i 2012, hvor fire tværfaglige hold tegnede hver deres forslag til en helhedsplan. Herefter blev det bedste fra de fire forslag kombineret i en femte løsning, som blev tegnet af Tegnestuen Vandkunsten og Marianne Levinsen Landskab. Helhedsplanen blev i marts 2013 godkendt af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg som grundlag for en lokalplan. Som yderligere input til lokalplanen blev der i 2013-2014 afholdt to arkitektkonkurrencer – en om det nye sundhedshus og en om Søster Sophies Minde ved Søndre Fasanvej.

Efter offentlig høring og et velbesøgt borgermøde er nogle af projekterne i planen blevet justeret lidt, og nu har kommunalbestyrelsen så vedtaget lokalplanen endeligt. Planen dækker hele Diakonissestiftelsens område mellem Peter Bangs Vej og Dronningensvej. For Sundhedshuset og for den vestlige del af området, som blandt andet skal indeholde et nyt plejecenter, skal der dog senere udarbejdes supplerende lokalplaner.

Det første byggeprojekt, som realiseres, bliver det nye hospice, der er tegnet af Nord Architects. Det nye hospice forventes opført i 2014-2015. Herefter kan første etape af seniorboliger gå i gang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078