23948sdkhjf

Rejsegilde for Hyldgårdens bo- og dagtilbud

Det er ikke mere end 20 uger siden, det første spadestik blev taget til en ny tilbygning for udviklingshæmmede borgere. Fredag den 13. juni 2014 var der rejsegilde for det kommende bo- og dagtilbud til 25 millioner kroner.
Om knap et halvt år kan Hyldgården i Holstebro Kommune slå dørene op til et nyt botilbud og dagtilbud i tilknytning til den eksisterende institution og det blev traditionen tro fejret med et rejsegilde.

En hyldest
Et rejsegilde er først og fremmest en hyldest til håndværkere, arkitekter og teknikere. Og denne gang er der ekstra god grund til at fejre milepælen, for byggeriet er faktisk lidt foran tidsplanen, forklarer bygningskonstruktør, Lars Nymann fra HVAM Arkitekt & Ingeniørkontor, der er totalrådgiver på det store tilbygningsprojekt.

Derfor er det helt sikkert 15. november 2014, at firmaet afleverer byggeriet til Hyldgårdens beboere og personale.

Lige nu og frem til sommerferien er der omkring 35 håndværkere i sving – kun afbrudt af dagens velfortjente pause ved pølsevognen.

Et ungemiljø
Det nye byggeri består af 16 to-rums boliger til beboere med udviklingshæmning og autisme. Der kommer også et område med dagtilbud, som både er for beboerne i de nye boliger og for andre borgere med lignende behov.

- Det er vigtigt, at byggeriet kommer til at fremstå som et ungemiljø, hvor der kan leves et ungdomsliv, og at bygningen bliver indrettet, så det opfylder de unges behov, og de dermed bliver så selvhjulpne som muligt. Vi lægger vægt på, at det er beboernes hjem, og at det kommer til at fungere som et sådant for beboerne og deres pårørende, sagde næstformand i Social- og Sundhedsudvalget, Susanne Funch, i sin tale til gæsterne ved rejsegildet.

Der bliver tale om et moderne byggeri med specielle badeværelsesløsninger, trykfølsomme gulve og fleksible kommunikationsløsninger, som sikrer god kommunikation mellem beboere, personale og pårørende.

Der kommer også gårdhaver med sanseoplevelser.

Hyldgården ligger på Mellemtoft 1 mellem Holstebro og Mejrup, og består lige nu af 26 boliger placeret i tre afdelinger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078