23948sdkhjf

Innosite jagter uforløste potentialer i byggeriet

Bygge- og anlægsbranchen har behov for at øge produktivitet og beskæftigelse. Men hvordan? En konference giver indblik i, hvordan åben innovation
Mens andre brancher længe har haft fokus på åben innovation, er bygge- og anlægsbranchen mere tilbageholdende, og niveauet af innovationsindsatsen i byggeriet ligger generelt lavere end i andre brancher.

Ifølge projektleder Nina Pagh Koch fra Innosite kan virksomheder højne produktiviteten med mindst 6 % ved at arbejde med innovation. Alligevel arbejder kun godt en tredjedel af bygge- og anlægsbranchen i dag med innovation, mens blot 7 % af branchens virksomheder arbejder specifikt med åben innovation, hvor man benytter sig af eksterne parters kompetencer til at udvikle nye løsninger.

Hos Innosite arbejder man netop med åben innovation i byggeriet; først og fremmest i form af åbne idékonkurrencer på platformen innosite.dk, hvor alle inviteres til at komme med løsninger på aktuelle udfordringer i branchen. Den 8. oktober er Innosite desuden vært for en gratis konference, der skal inspirere flere af byggebranchens aktører til at arbejde innovativt.

- I Innosite vil vi gerne bidrage til, at byggebranchen får øjnene op for de uforløste potentialer, der ligger i åben innovation. Innosite er en online platform, der gør brug af åben innovation i form af åbne idekonkurrencer. Men der er andre måder, man kan arbejde med åben innovation på, og derfor vil vi gerne med denne konference give byggebranchen inspiration til forskellige metoder inden for åben innovation – for det behøver faktisk ikke at være så svært, som det måske lyder, siger Nina Pagh Koch.

Konferencen med titlen ”Åben innovation i byggeriet” vil give et indblik i potentialerne i åben innovation samt inspiration til, hvordan man selv kan arbejde videre med åben innovation.

Blandt andet vil Cristoph Krois, leder af innovationsafdelingen i Siemens, fortælle om, hvordan Siemens har øget sin omsætning gennem brug af åben innovation. Danmarks førende innovationsekspert, Stefan Lindegaard fra 15inno, vil fortælle mere generelt om, hvad åben innovation er, eksemplificeret ved ’best practice’ cases. Konferencen vil derudover give nogle konkrete værktøjer til, hvordan man kan arbejde med åben innovation.

Konferencen afholdes af Innosite den 8. oktober 2014, klokken 09.00-15.00 hos Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27B, 1401 København K. Konferencen er gratis, men tilmelding nødvendig. Læs mere på www.dac.dk/innosite
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.455