23948sdkhjf

Carlsberg Byens hovedindfaldsvej tager form

Projekteringen af den nye hovedindfaldsvej, der giver direkte adgang til Carlsberg Byen fra Valby Langgade, er nu for alvor gået i gang.
I foråret blev murstenene fra den tidligere værkstedsbygning, der i sin tid husede Carlsbergs træværksted, nænsomt taget ned en for en for at give plads til en ny gade, J.C. Jacobsens Gade. Den nye gade giver direkte adgang til Carlsberg Byen fra Valby Langgade og vil efter planen blive taget i brug efteråret 2015.

Læs mere: Gamle mursten får nyt liv i Carlsberg Byen

I forbindelse med etableringen af J.C. Jacobsen Gade er der skabt et stort hul i bryggeriets gamle kældre. Her skal der placeres en 4.000.000 liter buffertank til fjernkøling, som skal forsyne den fremtidige Carlsberg By.

Vejarbejde i gang til efteråret
Etableringen af selve J.C. Jacobsens Gade går efter planen i gang i efteråret 2014, når arbejdet med buffertanken er afsluttet. I forbindelse med etableringen af J.C. Jacobsens Gade vil Gamle Carlsberg Vej i den nordlige ende ligeledes blive ombygget, hvilket i perioder vil kræve omkørsel af andre veje.

Når den nye J.C. Jacobsens Gade står færdig, vil Stjerneporten blive flyttet tilbage til den oprindelige placering ved Kridttårnet. Stjerneporten blev bygget i 1867 og markerede indgangen til det historiske Gamle Carlsberg bryggeri. Navnet kommer fra stjernen på toppen af porten, der var Gamle Carlsbergs varemærke.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094