23948sdkhjf

Rejsegilde på kanten af Odense Å

I dag den 4. juni er der rejsegilde på den 12 millioner kroner dyre ombygning af Kunstbygningen Filosoffen.
På kanten af ådalen i Odense ligger Kunstbygningen Filosoffen som en del af byens varierede ”kant” mod åen. Med udvidelsen af bygningen er der åbnet mulighed for at skabe et helt nyt kulturelt åndehul, som kan styrke bylivet på trods af beliggenheden ved kanten til det grønne Odense.

Kunstbygningen Filosoffen bliver et hus, hvor der er mulighed for at opleve forskellige kulturelle aktiviteter i såvel kunstbygning som i cafe og på udearealer mellem Kunstbygningen og åen.

Udbygning styrker bygningens funktioner
Den eksisterende bygning er forandret og moderniseret i arkitekt Hanne Kjærholms ånd. Projektet udvider caféområdet og udformer det som en forstørret version af det nuværende caféområde bag den buede glasfacade. En større buet glasfacade indeholder to etagers foyer med forskellige funktioner. På nedre niveau ligger fortsat café med tilhørende køkken, der er indrettet i grafiksalen samt kiosk og faciliteter for Å-farten. Designsalen i nederste etage ligger uændret.

På øvre niveau suppleres de eksisterende sale med et grafikrum, som ligger som et træmøbel i det nye åbne foyerområde med et storslået kig ud over Munke Mose, samt åbent kig til nedre niveau.

Hermed fremstår det nye Filosoffen som et nyt samlet hele, hvor faciliteterne er forbedret samtidig med, at det oprindelige hus vil opleves som fuldt intakt og med sin velkendte stemning.

Projektet er det sidste i den samarbejdsaftale, der blev indgået mellem Odense Kommune og Realdania med udgangspunkt i Kulturstrategien, der startede i 2005. Et projekt der havde fokus på at styrke det kulturelle vækstlag. Både borgere og professionelle kunstnere har med strategien fået bedre mulighed for at medvirke til og opleve kunst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08