23948sdkhjf

Flere sundhedshuse i Syddanmark

De seks sundhedshuse, der er etableret i Region Syddanmark de seneste år, er en succes. Derfor vil regionen bygge endnu flere.
Regionsrådet i Region Syddanmark har besluttet, at nye sundhedshuse skal etableres i perioden fra 2014 – 2018 og at de primært skal ligge i regionens yderområder, hvor der er problemer med at tiltrække yngre praktiserende læger.

Etableringen af de nuværende sundhedshuse er sket for mellem 10 og 23 millioner kroner pr. hus. Udgiften vil fremover afhænge af, i hvilket omfang der kan stilles bygninger til rådighed, som er i en rimelig stand, og hvor der ikke skal ske grundlæggende ændringer i installationer o.l.

Kommunerne i spil
Det er byer som Esbjerg, Ribe, Grindsted, Toftlund, Vejen og Aabenraa, som er på tale, når der skal oprettes nye sundhedshuse. Udvælgelsen er sket ud fra en vurdering af antallet af praksisser, andelen af læger over 65 år, samt hvor det er sværest at rekruttere nye læger.

Regionen vil nu tage kontakt til de kommuner, som regionen ønsker at samarbejde med, for at komme et skridt videre med de nye sundhedshuse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078