23948sdkhjf

Byggeriets små rådgivere har forårsfornemmelser

Tal fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI), viser, at branchens mindre virksomheder har fulde ordrebøger og forventer nyansættelser.
FRI har på baggrund af den seneste halvårlige konjunkturundersøgelse lavet en særlig analyse af de mindre virksomheder med 1-20 ansatte for at afdække, hvordan de ser på fremtiden.

Nye beregninger af de data, der ligger bag FRI’s seneste konjunkturundersøgelse, viser, at de små rådgivende ingeniørvirksomheder har fulde ordrebøger, og at flere forventer at ansætte inden for de næste 6 måneder.

Et godt tegn for hele branchen
- Udviklingen i de mindre rådgivervirksomheder siger meget om, hvor dybt de økonomiske makrotendenser reelt stikker, når det kommer til rigtige virksomheder, rigtige arbejdspladser og rigtige opgaver. Derfor er det et godt tegn for hele branchen, når flere af de mindre ingeniørvirksomheder har så fulde ordrebøger, at de regner med at skulle ansætte flere medarbejdere. Normalt er det primært de største virksomheder, der har længerevarende opgaver, som kan se så langt ud i fremtiden, at de kan vurdere om de skal øge eller reducere antallet af ansatte, siger Henrik Garver, administrerende direktør i FRI.

Han peger på, at det er en markant større beslutning, når en virksomhed med ti ansatte skal ansætte en ekstra kollega, end når en virksomhed med 1.000 mand øger til 1.001.

- Derfor er det rigtigt positivt, når SMV’erne i branchen entydigt melder ud, at ordrebøgerne er fyldt op. Det indikerer klart, at den fremgang vi har sporet det seneste år, har bidt sig fast, siger Henrik Garver, som dermed bekræfter de tendenser, som tegner sig i Økonomisk Redegørelse og vismandsrapporten: At det går bedre for dansk økonomi.

De mindre rådgivende ingeniørvirksomheder har vækst i opgaverne inden for alle sektorer, men det er byggeriet, der skiller sig mest positivt ud.

- Det er særligt i boligbyggeriet, at der er mange opgaver for de mindre virksomheder, men også i sektorer som offentligt byggeri og erhvervsbyggeri er deres kompetencer efterspurgte, siger Henrik Garver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125