23948sdkhjf

Mariagers nye kulturhus står færdigt

Efter knap et års byggerod kan kulturhuset ”Den Gamle Biograf” i Mariager slå dørene op for nye rammer. Blandt andet en større og topmoderne sal med plads til 250 mennesker.
Flere lokale håndværkere har været involveret i ombygningen, der har et samlet budget på syv millioner kroner. Hertil har lokale foreninger været aktive fundraisere og skaffet supplerende midler til en del inventar. Det fremgår af Mariagerfjord Kommunes hjemmeside.

Selve projekteringen og den tekniske koordination har været lagt i hænderne på Arkitekt Morten Thomassen, Mariager. Han har ramt en løsning, der tager hensyn til byggestilen i det gamle Mariager, hvor huset er en del af Den Gamle Købmandsgård, der desuden rummer lokalhistorisk arkiv og Museum.

Mariagerfjord Kommune, der ejer bygningen, har været bygherre, men hele processen er foregået i et tæt samarbejde med den gruppe af foreninger, der tidligere og fremadrettet vil være en del af brugerne. De kan blandt andet benytte den større og topmoderne sal med plads til cirka 250 mennesker og en scene, der er velegnet til teater og musikarrangementer.

Startskuddet til brugen af kulturhuset lyder tirsdag den 10. juni, hvor dørene åbnes til den officielle indvielse. Her vil Borgmester Mogens Jespersen på kommunens vegne ”klippe snoren”, og overdrage lokalerne til de mange aktører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078