23948sdkhjf

Kartelsagen: Byggefirma sigtet for 14 tilfælde

N.H. Hansen og Søn A/S er første byggefirma på anklagebænken i den store sag om formodet priskoordinering i byggesager til en samlet værdi af 400-500 millioner kroner.
Tømrer- og snedkerfirmaet N.H. Hansen og Søn A/S bliver det første firma, der skal for retten i den store kartelsag, hvor 33 virksomheder er sigtet for koordinering af byggeopgaver i Storkøbenhavn.

Licitationen har fået aktindsigt i det første anklageskrift og oplyser, at N.H. Hansen og Søn er tiltalt for at have overtrådt Konkurrenceloven i forbindelse med i alt 14 entrepriser i årene 2006-2009.

Firmaet er ifølge Licitationen tiltalt for ” at have udvekslet oplysninger om priser samt andre vilkår for entrepriserne og for at have indgået aftaler eller samordnet praksis med formålet at begrænse konkurrencen. ” I den forbindelse er der angiveligt udbetalt kompensationsvederlag til de øvrige bydere. Den største kompensation på 248.900 kr. skulle være givet i forbindelse med en entreprise på Dyssegårdsskolen i Gentofte.

Hos N.H. Hansen & Søn har man endnu ikke taget stilling til, om man vil nedlægge påstand om frifindelse. Til Licitationen siger bestyrelsesformand Per Hald:

- Vi tager sagen, som den kommer. Det har været en sag, der har været under efterforskning i fire år, og det er første gang, at vi er blevet præsenteret med noget konkret, så derfor vil vi nu kigge på det.

Virksomheden ønsker ikke at kommentere konkrete anklagepunkter så længe sagen verserer, men ifølge Per Hald er N.H. Hansen & Søn ” en god og hæderlig forretning, der ikke foretager ulovlige forhold ”, og han understreger, at opbakningen fra kunderne har været stor.

Sagen mod N.H. Hansen & Søn skal for i Retten i Lyngby, men er endnu ikke berammet.
Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078