23948sdkhjf

Restaurering spreder kunstmuseum over hele landet

Den 1. juni 2014 starter den omfattende restaurering og udbygning af kunstmuseet Kunsten i Aalborg. Mens arbejdet står på, flytter museets udstillinger og aktiviteter ud i byen og landet.
Lørdag den 31. maj og søndag den 1. juni inviterer Kunsten for sidste gang indenfor i Alvar Aaltos museumsbygning, inden den store restaurering og revitalisering går i gang. Her inviteres publikum til at komme bag kulisserne og høre om det omfattende projekt. Det fremgår af Kunstens hjemmeside.

Det er Erik Møller Arkitekter, der i samarbejde med arkitektfirmaet Transform, landskabsarkitekten GHB og ingeniørfirmaet Søren Jensen skal forestå den gennemgribende restaurering og revitalisering af Alvar Aaltos spektakulære museumsbygning i Aalborg. Det er den verdenskendte arkitekts eneste museumsbyggeri uden for Finland, og bygningen er da også for længst blevet fredet. Kunsten har rejst 155 millioner kroner til det omfattende projekt.

Læs mere: Erik Møller Arkitekter restaurerer Kunsten i Aalborg

Ud over en omfattende restaurering af bygningen består arbejdet blandt andet i etablering af et 750 m2 stort udstillingsrum i museets underetage, nye faciliteter til børn samt en lang række bygningsmæssige forbedringer, der alle kommer publikum til gode.

Mens byggeriet står på flytter Kunsten aktiviteter og nye initiativer ud i byens rum. Du kan støde på kunstmuseet overalt – lige fra mindre butikslokaler i Aalborg til Nibe Festival. Endvidere vil en række af museets hovedværker blive udstillet over hele landet. For eksempel på Statens Museum for Kunst, Brandts, Museum Jorn og Lindholm Høje Museet.

Restaureringen af Kunsten kommer til at foregå indtil efteråret 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078