23948sdkhjf

Kommune sparer millioner på Sjælsø-konkurs

Jammerbugt Kommunes nye store OPS-projekt, den 11.000 m² store Ny Aabybro Skole, bliver 40 mio. kr. billigere end oprindeligt forventet.
Et storstilet skolebyggeri i Aabybro, godt 20 km. nord for Aalborg, var blandt de byggeprojekter, som blev ramt, da Sjælsø Gruppen gik konkurs sidste sommer.

Projektet er siden blevet genudbudt som OPS-projekt på basis af de oprindelige tegninger fra Cebra Arkitekter, og i sidste uge skrev Jammerbugt Kommune kontrakt med NCC Construction og Ejendomsvirke.

Ifølge Licitationen bliver selve byggeriet dyrere end det oprindelige – 160 mio. kr. mod tidligere 150 mio. kr. – men samlet set kan kommunen se frem til en væsentlig besparelse. Den samlede kontraktsum inklusiv drift og vedligehold er 302 mio. kr., og det er 40 mio. kr. lavere end det oprindelige.

Projektleder Lone Engberg fortæller til Licitationen, at besparelsen er skabt på baggrund af flere faktorer.

- Vi har lært meget af processen og er blevet klogere og skarpere på vores behov. Derfor har vi ændret flere ting i anden omgang. Vi påtager os selv større risici. Blandt andet har kommunen tegnet bygningsforsikringen og entreprenørens garantistillelser er knap så høje, siger hun.

Hertil kommer, at kommunen har slækket lidt på kravene i forhold til den vedligeholdelsesstand, som skolen skal afleveres i, når kontrakten udløber efter 25 år.

Konkursen i Sjælsø har forsinket projektet med et år. Byggeriet går i gang til efteråret, og skolen skal afleveres i juni 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144