23948sdkhjf

Byggeri på Scala-grund bryder snart overfladen

Byggeriet på den gamle Scala-grund i København kommer snart over jordoverfladen. Bag byggeriet står den tyske entreprenørkoncern Züblin med danske Lundgaard Tranberg som arkitekter og Ejendomsselskabet Norden som bygherre.
Det er Ejendomsselskabet Norden, ejet af ATP Ejendomme, PFA Pension og Industriens Pension, der er bygherre på det nye byggeri på Axeltorv i København. Byggeriet på 38.500 kvadratmeter skal blandt andet rumme Gorrissen Federspiels nye domicil. I øjeblikket arbejder det tyske entreprenørfirma Züblin på at komme over jordoverfladen – arbejdet i kælderen er i fuld gang, skriver dagbladet Børsen.

Rummer tusindvis af kvadratmeter
Byggeriet på den gamle Scalagrund foregår i totalenteprise med Lundgaard Tranberg som arkitekt og tyske Züblin som entreprenør.

Det samlede bygningsareal bliver på 38.500 kvadratmeter, hvoraf Gorrissen Federspiel sætter sig på 14.000 kvadratmeter ud af de samlede 19.000 kvadratmeter kontorareal til deres nye domicil. Det samlede areal over terræn bliver på 23.000 kvadratmeter, hvortil der kommer en femetagers kælder med parkering, teknik, arkiver og depoter.

Udover kontorarealerne rummer bygningen også 4.000 kvadratmeter detailhandel i stueplan og på første sal – overvejende til udlejning til kvalitetskoncepter inden for detailhandel og fritid.

De samlede værdier i ejendommen ligger i størrelsesordenen 1,5 mia. kr.

En god langsigtet investering
Det nye byggeri på Axeltorv består af fem fritstående runde bygninger forbundet af gangbroer.

- Det nye byggeri på Axeltorv er både arkitektonisk flot og en rigtig god investering. Jeg glæder mig over, at det nu er lykkedes at realisere et fantastisk flot projekt på denne centrale placering i København. Ejendommen vil uden tvivl blive en god langsigtet investering for de tre pensionskasser, vurderer Peter Andreassen, adm. direktør i Ejendomsselskabet Norden.

ATP Ejendomme repræsenterer investorerne i den overordnede styring af byggeriet frem til færdiggørelsen i 2016, hvor Gorrissen Federspiel flytter ind.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081