23948sdkhjf

Svendborg Architects vinder Fredens Hus i København

Svendborg Architects og japanske Junya Ishigami vinder stor arkitektkonkurrence om et fredens hus, House of Peace/HOPE, der skal ligge i havnebassinet i Nordhavnen.
Bestyrelsen for den selvejende institution Hope – House of Peace har netop offentliggjort vinderen af den internationale arkitektkonkurrence Hope. Vinderen er Junya Ishigami og Svendborg Architects.

Hope er et privat initiativ, der tager afsæt i visionen om, at fremragende kunst og arkitektur kan spille en betydningsfuld rolle i arbejdet for fred. Denne vision har med konkurrencens gennemførelse og udpegelsen af det vindende projekt fået konkret form.

De tre deltagende teams i konkurrencen var:
Olafur Eliasson og Sebastian Behmann
Massimiliano Fuksas
Junya Ishigami og Svendborg Architects.

Arkitektonisk kvalitet der fremtvinger respekt
Konkurrencens hovedsigte har været at afsøge mulighederne for at tilvejebringe et arkitektonisk og kunstnerisk mesterværk, der såvel i sin fremtoning som i sin funktionalitet kan kommunikere og understøtte fredsbudskabet.

Bygningen skal opføres i Københavns Havn - i Nordhavnen, ud for Redmolen og lige overfor den nye FN by - og skal fungere som et aktivt fredssymbol og et offentligt rum til personlig refleksion. Et Fredens Hus der med sin kunstneriske og arkitektoniske kvalitet skal skabe opmærksomhed over hele verden. Et symbol, der konstant erindrer hvert menneske om, at vi hver især spiller en vigtig rolle i arbejdet for fred.

- Junya Ishigami og Svendborg Architects’ enestående vinderforslag møder på alle måder den vision, der ligger til grund for projektet. Der er tale om intet mindre end et arkitektonisk mesterværk. En fascinerende, poetisk bygning og et indlysende symbol for fred - på en gang en bygning, en skulptur og et symbol. Værket har udefra et udtryk som en kridhvid sky, der synes at svæve på vandet. Det bringer på sin egen måde naturen og landskabet ind i byen og fremstår som et positivt og indbydende landemærke, der er indlysende i forhold til fredsbegrebet. Indvendig er bygningen nøje udformet, så det udnytter vandet og dets bevægelser, refleksioner og farver, lys og skygge. Resultatet er dybt fascinerende og samtidig fredfyldt. Et rum, man uden tvivl vil have lyst til at besøge igen og igen. Et mesterværk, vi alle sammen vil kunne være stolte af, udtaler Hopes bestyrelsesformand Morten Langebæk.

Arkitekt og vinder af konkurrencen Johnny Svendborg udtaler:

- Det er jo helt fantastisk at vores forslag nu har vundet, og at den store jury har anerkendt de store kunstneriske og arkitektoniske ambitioner, vi har lagt i udformningen af det ny fredsvartegn i Københavns Nordhavn. Svendborg Architects har i de seneste tre måneder, haft et intenst, og udviklende samarbejde med den japanske arkitekt Junya Ishigami om dette byggeri, hvis indhold, udformning og betydning er helt unikt. Jeg kan slet ikke vente med at fortsætte samarbejdet med Ishigami, HOPE-teamet og alle samarbejdspartnere!

Hopes bestyrelse som har arbejdet for dette projekt de sidste 10 år, består af:
Jes Kølpin, direktør
Alexander Kølpin, direktør og producer
Steen Langebæk, Højesterets advokat
Morten Langebæk, designer og arkitekt
Kasper Winding, komponist
Michael Eide, direktør
Bjarne Rasmussen, direktør
Lennart Ricard, advokat
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094