23948sdkhjf

Styr på boligernes el og varme i Kolding

Med pilotprojektet ”Styr på Energien” kan husstande i Kolding Kommune få foretaget et energitjek og efterfølgende installeret et energistyringssystem.
Udfordringen med at nedbringe energiforbruget i private hjem vil Kolding kommune tage op ved at invitere boligejere i Tved og Rebæk med ombord i et pilotprojekt om energistyring.

Her skal findes 10 boliger til at deltage i pilotprojektet ”Styr på Energien”. Boligerne vil få foretaget et energitjek og senere en installering af et energistyringssystem, der sørger for at der kun bruges energi i husstanden, når der er brug for det. Løsningen kræver ikke indgreb i bygningen, men kan betyde besparelser på 10-15 procent på energiregningen.

Blikket rettet mod bestemt boligmasse
Pilotprojektet skal undersøge, hvor store besparelser, der kan opnås på energiforbruget ved at installere energistyring på el og varme, og evt. yderligere isolering af boligen. Målgruppen er især den store boligmasse fra 1960-1980. Projektet er allerede i gang i Odense, og nu er turen kommet til Kolding.

- Vi synes, at vi har et stort energifor¬brug. Projektet er en oplagt chance for at få mere styr på forbruget. Jeg har det da dårligt med at brænde så meget energi af i forhold til klimaet. Værdisikringen af mit hus betyder også noget, siger Ulrik Jeppesen, deltager i Odense.

Partnere i pilotprojektet: Lean Energy Cluster, Tre-for, Isover Saint-Gobain, Middelfart Sparekasse samt Odense, Kolding og Middelfart Kommuner.

Projektet starter op med et borgermøde i Tved d. 20. maj kl. 20-21.30 i Præstegården, Gl. Tved 23A, Kolding.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125