23948sdkhjf

Betonelementer sætter folkepark i bevægelse

Med en kombination af kreativitet og godt håndværk skal 350 studerende fra Aalborg i en workshop fremstille 36 betonemner, der vil præge Aalborgs nye folkepark.
Beton kan både invitere til aktivitet og rekreation. Det er netop det, der er målet med de betonemner, som mere end 350 studerende fra Aalborg Universitet, University College Nordjylland og AMU Nordjylland samles for at lave ved en betonworkshop den 22.-25. oktober,

Her er betonens mange anvendelser er på skemaet, og i grupper á ti går de studerende sammen på tværs af uddannelser for hver at lave et emne i beton. Betonemnerne får en prominent placering i Aalborgs bybillede i den tidligere tivolipark Karolinelund. Temaet for workshoppen er derfor ”Karolinelund i Bevægelse – betonforlystelser”.

Betonemnerne skal både laves til skatere i parken, der kan bruge det til at lave tricks på, og betonemnerne skal laves som genstande, der refererer til de byhaver, der er i Karolinelund. På programmet er også figurer, der lægger op til ophold og leg, og det glæder Christian Fumz fra foreningen Karolines Venner, der har brugsret til Karolinelund frem til 2015.

Efter sidste års betonworkshop blev der også fremtsillet 36 betonemner, som blev placeret på fællesarealerne i fire boligafdelinger i Aalborg-forstaden Svenstrup.

Synlighed giver motivation
Lektor Eigil V. Sørensen fra Aalborg Universitets Institut for Byggeri og Anlæg glæder sig over samarbejdet med Karolines Venner:

- Frugten af de studerendes arbejde, de 36 betonemner, får en god placering i Karolinelund og bliver til glæde for parkens mange gæster og brugere. Motivationen er altid stor blandt deltagerne i betonworkshoppen, og den bliver bestemt ikke mindre, når de studerende ved, at betonemnerne kommer til at stå midt i Aalborg, hvor de vil blive set af tusinder af mennesker, siger Eigil V. Sørensen.

Resultatet af tæt samarbejde
Betonemnerne er det fysiske resultat af de mange studerendes indsats under Betonworkshoppen, men det mentale resultat af anstrengelserne er faktisk det vigtigste og hovedformålet med betonworkshoppen. Under workshoppen arbejder studerende fra Bygningskonstruktøruddannelsen på UCN, Struktør- og Betonmageruddannelserne på AMU Nordjylland og ingeniørstuderende fra Byggeri & Anlæg og Arkitektur & Medieteknologi på AAU sammen på tværs af uddannelserne.

- Når studerende fra de forskellige uddannelser arbejder tæt sammen, får de en meget vigtig indsigt i og forståelse for, hvordan andre faggrupper inden for byggeri tænker og arbejder. Den indsigt betyder en større forståelse for andres kompetencer, og det betyder igen et bedre samarbejde, når de forskellige faggrupper mødes ude på byggepladserne efter endt uddannelse, siger Eigil V. Sørensen.

Betonworkshoppen er sponsoreret af Dansk Byggeri / Dansk Beton, Dansk Betonforening, Aalborg Portland, Unicon og Byggeriets Uddannelsesfond.

8. november holder Karolines Venner officiel fejring af, at betonemnerne er kommet på plads i Karolinelund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11