23948sdkhjf

Ingen afklaring om havneudvidelse til halv milliard

De økonomiske rammer om en storstilet udvidelse af Hanstholm Havn er endnu ikke klarlagt.
Efter seneste byrådsmøde står det klart, at Thisted Byråd ikke kan foretage en beslutning om udvidelsen af Hanstholm Havn på det foreliggende grundlag. Byrådet er dog fortsat positivt indstillet overfor havneudvidelsen, og man vil nu behandle spørgsmålet om at stille en kommunegaranti for havneudvidelsen.

Direktør for Hanstholm Havn, Birgitte Juhl, fremlagde status for havnen her og nu og ridsede visionerne for udvidelsen af Hanstholm Havn op ved seneste møde i Thisted Byråd. Herefter fremlagde havnedirektøren planen for finansiering af den første etape af havneudvidelsen. Finansieringsplanen bygger blandt andet på en lånegaranti fra Thisted Kommune på op til 550 mio. kr. og bidrag fra staten.

Efter Birgitte Juhls fremlæggelse drøftede Thisted Byråd, hvilke supplerende oplysninger Byrådet ønsker indhentet forud for den kommende beslutningssag om at stille lånegaranti.

Flere ting skal afklares
Vurderingen i byrådet er, at man blandt andet har behov for at opdatere og udbygge driftsbudgetter for den første etape af havneudvidelsen, at sikre, at licitationsresultatet ligger inden for anlægsbudgettet. Det skal afklares, om Økonomi- og Indenrigsministeriet vil dispensere fra lånebekendtgørelsens regler om låns løbetid, således at Hanstholm Havn kan optage et lån med en løbetid på op til 40 år, som Thisted Kommune kan stille garanti for at afklare størrelsen af statens tilskud til finansiering af den nye ydermole, og at afklare, hvilke forpligtigelser der følger med Transportministeriets overdragelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093