23948sdkhjf

Ambitiøst museumsprojekt på 6.000 m²

Museum Midtjyllands ambitiøse plan for et nyt, 6.000 m² stort tekstilmuseum i en gammel klædefabrik får 10 mio. kr. fra Herning Kommune.
Museum Midtjylland har fået en gevaldig saltvandsindsprøjtning til planerne om at skabe et moderne, kulturhistorisk museum med fokus på tekstil- og beklædningsindustrien.

Indsprøjtningen består af 10 mio. kr. fra Herning Byråd, der har fundet pengene med det nye budgetforlig.

6.000 m² fabriksbygning bliver museum
Museumsplanerne går kort fortalt ud på, at store dele af det nuværende museum i Museumsgade i Herning skal flytte sammen med sin anden halvdel, Textilforum, i Vestergade, og at hele den bygning, der oprindeligt rummede Herning Klædefabrik, fra 2016 skal danne rammen om et moderne, kulturhistorisk museum med fokus på formidling af den midtjyske tekstilhistorie.

Projektet har et samlet budget på cirka 40 mio. kr. til transformering, flytning og opbygning af ny udstilling. Samtidig rykker museets administration også med til Vestergade, og Museum Midtjylland kommer fremover til at råde over hele klædefabrikken med omkring 6.000 m².

Museum Midtjylland har allerede modtaget de første penge til projektet - to mio. kr. fra Egefonden, 100.000 kr. fra Hosebinderlauget og 295.000 kr. fra Manufaktur-handlerforeningen for Kjøbenhavns Almene Fond. Og nu altså også 10 mio. kr. fra politikerne i Herning Byråd.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079