23948sdkhjf

Pilotprojekt mod PCB i Esbjerg

Et PCB-saneringsprojekt på en skolen og en børnehave i Esbjerg har givet markante resultatet.
I løbet af sommerferien 2013 har Esbjerg Kommune gennemført et pilotprojekt vedrørende PCB-sanering i en pavillon på Fourfeldtskolen og en sektion af Tarphagevejens børnehave.

- Det er særdeles glædeligt, at resultaterne viser, at der er markant forbedring i indeklimaet, siger udvalgsformand for Teknik & Forsyning Freddie H.Madsen.

Pilotprojektet går i hovedtræk ud på at:
- Udskifte indvendige døre inkl. PCB-holdige fuger mellem dørkarm og betonelement
- Udskifte lette facadepartier inkl. PCB-holdig fuge mellem parti og betonelement.
- Forsegle indvendige PCB-holdige fuger mellem betonelementer.

Reduktion på 40 procent
Leder af ejendomsvedligehold Jan Hansen vurderer, at det gennemførte pilotprojekt på Fourfeldtskolen har reduceret PCB koncentrationen i indeluften med cirka 40 procent. Der er målt på identiske lokaler henholdsvis med og uden PCB-sanering. I lokaler uden er niveauet målt til ca. 1000 ng/m3 og i lokaler, der er PCB-saneret, er niveauet målt til ca. 600 ng/m3. Målingerne på Tarphagevejens børnehave viser, at pilotprojektets tiltag skal suppleres med yderlige undersøgelser.

De første indeluftmålinger er foretaget ca. en mdr. efter pilotprojektets afslutning, og der kan formentlig måles en øget effekt efter en længere periode. Derfor foretager vi yderligere målinger i starten af december måned 2013.

- Når resultat af målingerne foreligger i december, kan den endelige udformning af planen for PCB-sanering fastlægges. Dette sker i nært samarbejde med Embedslægen, siger Jan Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08