23948sdkhjf

Danske arkitekter skal byudvikle i Norge

C.F. Møller har vundet konkurrencen om at udvikle bykernen i vækstbyen Ålgård, lige syd for Stavanger.
Landsbyen Ålgård syd for Stavanger har med sine ca. 10.000 indbyggere nået en størrelse, der giver mulighed for at udvikle et rigtigt bycentrum.

Danske C.F. Møller er tildelt opgaven i konkurrence med tre andre arkitektfirmaer. Med på det vindende team er desuden Dronninga Landskap, Haugen/Zohar Arkitekter, det samfundsfaglige analyseselskab Vista Analyse,Transportøkonomisk Institutt (TØI) og Erichsen & Horgen, som er et rådgivende firma inden for VVS, klima, kulde, energi og miljø.

C.F. Møller oplyser via sin hjemmeside, at Ålgårds centrum med vinderforslaget får karakter af at være en rigtig by uden at miste lokalmiljøets hyggelige karakter og landskab.

Forslaget udformer et bycentrum efter princippet 'alt ligger nær alt', så flest muligt funktioner kan nås inden for kort afstand. Derfor bygges kompakte og høje bygninger, som skaber en karakteristisk arkitektur og mere liv i gaderne, mens de mindsker bilkørsel og bevarer Ålgårds smukke landskabsområder.

Hele planlægningen af bykernen tager sit afsæt i byens oprindelige omdrejningspunkt: elven Figgjoelva. Vandet skal føres ind i centrum, så Ålgård igen bliver en elv-by og give plads til mangfoldige og levende byrum. Kommunen ønsker en åben og inkluderende proces. Et udkast til den nye helhedsplan forventes klar inden udgangen af marts 2014.

C.F. Møller vandt sidste år flere andre byudviklingsprojekter i Norge; herunder et visionsforslag til Oslo-forstaden Slemmestad, der udvikler et tidligere industriområde til eksklusiv fjordby, samt et udviklingsprojekt for Sykkylven ved Ålesund, der udvikler byen med nyt centrum, nyt rådhus og ny havnefront.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096