23948sdkhjf

Underkalkulation og øgede krav fordyrer stor renovering

Omkostningerne ved en omfattende renovering af boligselskabet AABs boligblokke i Løget i Vejle er vokset med 140 mio. kr. Projektet løber nu op i 657 mio. kr.
Øgede krav til byggeriet kombineret med et ugunstigt licitationsresultat og en undervurdering af omkostningerne er ensbetydende med en voldsom ekstraregning på AABs store renoveringsprojekt i boligområdet Løget By i Vejle. Det skriver vafo.dk.

Projektet i AABs afdeling 41 og 42 skulle ifølge den oprindelige plan koste 516 mio. kr. Men det tal er altså nu kommet op på hele 657 mio. kr.

Tal, vafo.dk præsenterer, viser blandt andet, at krav i bygningsreglement samt ugunstig markedssituation og generel underkalkulation koster henholdsvis 10,75 mio. kr. og 32,84 mio. kr. ekstra på afdeling 42. Hertil kommer så en række andre fordyrende faktorer.

Modernisering, renovering og nye boligtyper
Projektet i Løget By omfatter renovering og forbedring af godt 900 boliger og tilhørende udeområder. Området har i en årrække har været præget af en negativ udvikling med tomme boliger og svigtende beboerengagement. Projektet skal derfor løfte området og tiltrække nye beboere.

Boligkvarteret skal igennem en omfattende modernisering af de forskellige boligtyper. Der kommer nye boligtyper som tagboliger og parterreboliger i to etager med direkte adgang til have. Derudover skal boligerne moderniseres bl.a. med nye køkkener og bad.

Cowi er totalrådgivere i samarbejde med Pluskontoret Arkitekter og Bymunch by- og landskabsdesign på den fysiske handlingsplan.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11