23948sdkhjf

Vil fremrykke byggeriet af 1.000 boliger

Fremryk straks en del af de planlagte investeringer i studieboliger, lyder opfordringen til Aarhus Byråd fra rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek.
Antallet af studerende i Aarhus er vokset betydelig de senere år. Således begyndte 1.500 flere studerende på et studie i 2012, end det var forudset i 2010. Stigningen ser ud til at fortsætte de næste ti år og forventes først at flade ud efter 2023. Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, vil derfor fremrykke byggeriet af 1.000-1.200 ungdomsboligenheder.

- Det er vigtigt, at vi sætter endnu mere fart i byggeriet af studieboliger allerede nu. Aarhus har en fornem position som en af de vigtigste studiebyer i Danmark, og den skal vi fastholde i årene fremover. Det gøres blandt andet ved at have tilstrækkeligt med studieboliger. Derfor anbefaler jeg, at vi fremrykker investeringerne i studieboliger i stedet for at følge de planlagte kvoter. Der er god fornuft i at bruge pengene nu, hvor stigningen i studerende er størst frem for at vente til senere, siger Bünyamin Simsek.

Rådmanden peger på, at det også vil være økonomisk hensigtsmæssigt for kommunen på grund af den midlertidige nedsættelse af den kommunale medfinansiering fra 14 til 10 procent. Ved at fremrykke investeringerne vil der derfor være tale om en besparelse på 30-35 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156