23948sdkhjf

Boligbyggeri til 45 mio. kr. indviet i Nyborg

Dansk Boligbyg har haft entreprisen på Engbo Nyborg, et boligbyggeri med 32 boliger til udviklingshæmmede. Bebyggelsen blev indviet i går.
Region Syddanmarks regionsrådsformand Carl Holst, socialudvalgsformand Bente Gertz og centerleder Torben Bøge Mikkelsen indviede d. 23. maj Engbo Nyborg, et boligbyggeri til udviklingshæmmede til knap 45 mio. kr.

Byggeriet med 32 boliger fordelt på 2,800 m² er indrettet, så det skal give beboerne mere selvstændighed. Mange beboere på de sociale tilbud kan sjældent indrette deres eget badeværelse eller selv vælge farve til væggene i deres bolig. Men det er er der ved at blive lavet om på for mange beboere på Region Syddanmarks botilbud, f.eks. med Engbo Nyborg.

Læs mere: Syddanmark bygger for 45 mio. kroner i Nyborg.
http://www.building-supply.dk/article/vi...

Engbo Nyborg er et tilbud til mennesker med funktionsnedsættelse og en del af Region Syddanmarks Handicapcenter Nordøstfyn.

Turen er kommet til Nyborg
Engbo består af flere afdelinger, og tidligere på måneden indviede Carl Holst og Bente Gertz lignende boliger på Engbos matrikel i Kerteminde. Men det er ikke kun i det fynske, der bygges. Over hele Syddanmark er regionen i gang med at bygge nyt og forbedre boligforholdene på det sociale område.

- Siden regionens dannelse i 2007 har Region Syddanmark stræbt efter at skabe de optimale vilkår for beboerne og brugerne af vores sociale tilbud. Et væsentligt skridt har været at få bygget boliger, der giver beboerne mulighed for mest mulig selvstændighed. Nu er turen kommet til Engbo Nyborg, og jeg kan konstatere, at vi kan være rigtig stolte af resultatet, sagde Carl Holst.

Boligerne på Engbo Nyborg er lejligheder med to rum, og de har stået færdige i et stykke tid. Beboerne flyttede således allerede ind i de nye lejligheder i efteråret.

Fakta
• Engbo Nyborg er en institution for voksne udviklingshæmmede, der er en del af Region Syddanmarks Handicapcenter Nordøstfyn.

• Byggeriet er resultatet af regionens beslutning om at opdele institutionen Strandvænget i flere små enheder for at gøre tilbuddet mere tidssvarende.

• Der er bygget 32 lejligheder med to rum i Nyborg. I Kerteminde har Region Syddanmark netop indviet en tilsvarende Engbo-afdeling med 20 boliger.

• Engbo var sammen med institutionerne Lilleskov, Skovhuse og dagtilbuddet Østerhuse tidligere samlet under navnet Strandvænget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094