23948sdkhjf

Mariager får nyt kulturhus

Mariagerfjord Kommune kan nu komme i gang med at ombygge ”Den Gamle Biograf” i Mariager til nyt kulturhus.
Efter en meget langstrakt sagsbehandling har Mariagerfjord kommune endelig fået tilsagn om tilskud til ombygning af ”Den Gamle Biograf” i Mariager til nyt kulturhus fra NaturErhvervsstyrelsen.

Bevillingen på to mio. kr., suppleres af en mio. kr. Kommunale kroner i 2013 og fire mio. kr. i 2014. Pengene kommer fra EU's ”Grøn vækst – pulje” til gennemførelse af aktiviteter af betydning for landdistrikterne.

- Ventetiden har været lang, og vi har rykket ministeriet mange gange for en hurtigere sagsbehandling, udtaler Jens Lykke, Souschef i Kultur og fritid.

Budget på syv mio. kr.
Allerede i september sidste år blev der afholdt licitation af projektet, der har et samlet budget på knap syv mio. kr.

Læs mere: Biografombygning nærmer sig licitation.

Projektet betyder en total ombygning af den gamle biografbygning i midten af Mariager, således at salen udvides og der etableres bedre scene og backstagevilkår, samt topmoderne køkken- og toiletfacilliteter.

- Fremadrettet giver det mulighed for større koncertarrangemneter og langt bedre forhold for de mange private der låner bygningen til fester m.v., siger Jane Grøn fra Musikforeningen Rytmus, der er et af stedets mange brugere.

I nærmeste fremtid vil husets brugerforeninger blive indbudt til et orienteringsmøde, hvor også de nærmeste naboer vil blive orienteret om projektet, som rigtig mange lokale efterhånden kender til. Det forventes at ombygningen kan starte hen over sommeren og at et funklende kulturhus kan være driftsklart til foråret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094