23948sdkhjf

Ordreblokken bliver elektronisk

Sammen med vinduesproducenten Idealcombi har tømrermester Michael Nielsen udviklet et stykke software, der skal gøre hverdagen lettere for håndværker og producent.
Tømrermester Michael Nielsen har gennem de sidste mange år haft en idé, der nu endelig er ført ud i livet. Han har, i samarbejde med vinduesproducenten Idealcombi, udviklet en ’elektronisk ordreblok’ – et program der gør det nemmere for tømrermestre og håndværkere at sende en forespørgsel på tilbud eller at afgive en bestilling på vinduer og døre.

- Jeg startede faktisk på udviklingen for ni år siden, men på et tidspunkt satte økonomien en stopper for det. Jeg genoptog det så for et par år siden, og denne gang er det lykkedes at gøre det færdig. Idéen er, at programmet skal erstatte blokken, servietterne, træstykket eller hvad en tømrer som oftest står og grifler ned på, fortæller Michael Nielsen.

Han forklarer, at der er større sikkerhed forbundet med den elektroniske ordreblok, fordi producenten ikke længere skal tyde håndværkerens håndskrift. Samtidig får håndværkeren en systematisk tilgang til alt fra farve til antal, profilkehl og stilsprosser. Bestillingen afsendes via mail i systemet.

Sparer en del korrespondance
Hos Idealcombi er salgschef Lars Michael Pedersen begejstret for det nye program. Han er overbevist om, at det vil kunne gøre hele processen omkring tilbud og ordrer i vinduesbranchen nemmere og mere sikker.

- Der er ingen tvivl om, at det vil hjælpe os som salgsafdeling, hvis alle sendte deres forespørgsler og bestillinger ind gennem vinduesprogrammet. Vi kan spare meget korrespondance frem og tilbage, hvis vi fremover får en mail på denne måde med specifikationer i stedet for en fax eller en scanning af håndtegnede vinduer og håndskrevne mål og skriblerier. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at ikke alle i denne branche har lige pæn hånskrift, og at der nogen gange skal kigges en ekstra gang for at tyde ønskerne, siger salgschefen.

God modtagelse
Michael Nielsens nye program er allerede efterspurgt, og en del bestillinger er tikket ind. Han fortæller, at han udelukkende får positiv respons, når han er ude og præsentere det for både tømrer og større samarbejdspartnere uanset virksomhedens størrelse.

- Det har været spændende at arbejde med udviklingen af det, og jeg har været heldig, at have haft nogle dygtige og gode samarbejdspartnere. Blandt andet har Idealcombi tilført tegningsmaterialet til projektet selvom det i sidste ende er et program uafhængigt af vinduesleverandøren. Det kan bruges på alle. Det er jeg naturligvis meget glad for, siger Michael Nielsen, der åbnede for salget af programmet den 8. maj via www.vinduesprogram.dk . I første omgang på dvd – næste skridt bliver en app til tablet og smartphone.

- Jeg er godt klar over, at den næste generation af tømrer nok gerne vil kunne afgive bestilling på stedet, og at iPads og smartphones efterhånden er fast inventar på byggepladserne. Så næste skridt er app’en. Men lige nu skal jeg have det ud og arbejde, så de investeringer, jeg allerede har i det kan retfærdiggøres, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109