23948sdkhjf

10 mio. ekstra anlægskroner

Favrskov har valgt at afsætte 10 mio. kr. ekstra til nye anlæg i 2013.
De ekstra anlægsmidler skal blandt andet bruges til renovering af de kommunale veje, genopretning af fortove, belysning og renovering af sti i Søften, udendørs aktivitetsanlæg i Ulstrup samt tilskud til etablering af en kunstgræsbane i Ulstrup.

- Den hårde vinter taget i betragtning, så er der mange steder et stort behov for at gøre en ekstra indsats på vores veje og fortove. Derfor er jeg meget glad for, at vi har fået mulighed for at bruge 5 mio. kr. ekstra på den kommunale vejvedligeholdelse og godt 1,5 mio. kr. til genopretning af fortove og forskellige belægningsarbejder på nogle af vores skoler, siger borgmester Nils Borring.

Samtidig med aftalen om de ekstra anlægskroner er der i byrådet indgået aftale om, at der i 2014 søges staten om medfinansiering til etablering af en cykelsti langs Hammelvej fra Hadsten til Lyngå fra den statslige cykelstipulje.

Formel godkendelse sidst i maj
Baggrunden for, at der kan iværksættes yderligere anlæg i 2013 er, at KL og regeringen i januar blev enige om, at kommunerne i 2013 får lov til at hæve de samlede anlægsudgifter med to mia. kr., så anlægsinvesteringerne i 2013 samlet set udgør godt 18 mia. kr. Dette er under forudsætning af, at de øgede anlægsudgifter modsvares af en tilsvarende reduktion i serviceudgifterne i regnskabet for 2013.

Afslutningsvist glæder borgmesteren sig over, at det er lykkedes at skabe enighed blandt alle byrådets fem partier om, hvad de ekstra anlægsmidler skal bruges til.

Aftalen om anvendelsen af de 10 mio. kr. ekstra til nye anlæg skal formelt godkendes på det førstkommende byrådsmøde d. 28. maj 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094