23948sdkhjf

Traditionelle udbud fortrænger funktionsudbud i Odense

Odense Kommune har opgivet et storstilet funktionsudbud til en halv milliard på kommunale veje. I stedet vender man sig mod traditionelle udbud af 16 entrepriser.
Tidligere på året måtte Odense Kommune opgive et stort funktionsudbud af vejvedligeholdelse i Odense by. Funktionsudbuddet, som var det første af sin art i Danmark, var også det hidtil største udbud på det kommunale område med en længde på 15 år og en kontraktsum på ca. 500 mio. kr.

Læs mere: Opgiver funktionsudbud til halv milliard.

Udbuddet blev dengang droppet, da der kun var et bydende konsortium; Munck Asfalt og Munck Forsyningsledninger. Samtidig skønnede kommunen, at man ikke fik nok for pengene. Det skriver Licitationen.dk.

Tilbage til traditionelle offentlige udbud
Nu har kommunen så valgt at udbyde arbejdet med vejvedligeholdelse i 16 entrepriser som traditionelle offentlige udbud.

Til Licitationen.dk forklarer kontorchef i Myndighed og Vejdrift ved Odense Kommune, Allan Bach Laursen, at idéen om i fremtiden at anvende funktionsudbud på strækningen er lagt i skuffen. Andre modeller, som f.eks. partnering med en tre til fem-årig kontraktperiode, bliver der sandsynligvis heller ikke tale om:

- Det overvejer vi ikke lige nu. Vi har haft travlt med at få udbudt de her strækninger, så vi kan få lavet noget i år, og så må vi tænke os om, om vi skal ændre noget fremadrettet. Vi søger hele tiden de løsninger, der giver den billigste og bedste udførelse af asfaltarbejde, siger Aææan Bach Laursen til avisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078