23948sdkhjf

Inwido taber fortsat omsætning

Året er indledt med et fald i omsætningen på 6 procent i den skandinaviske vindueskoncern.
- Det lavpunkt, som vi troede vi ramte i anden halvdel af sidste år er afløst af yderligere nedgang i markedet. Vores volumen i årets første kvartal er lavere end i 2009, som var vores værste år.

Det siger Håkan Jeppsson, CEO i Inwido AB, i forbindelse med vindueskoncernens offentliggørelse af regnskabstallene for 1. kvartal 2013. Sammenlignet med sidste år er omsætningen faldet fra 1.005 til 857 mio. SEK, mens underskuddet efter skat er vokset fra -22 til -30 mio. SEK.

- Omsætningen er også påvirket af en lang og kold vinter i Europa samt færre arbejdsdage sammenlignet med sidste år. Men på trods af en overraskende lav volumen og pres på priserne er det lykkedes at fastholde vores bruttomargin. Det er jeg tilfreds med, fortsætter Håkan Jeppsson.

Topchefen fremhæver desuden lavere omkostninger og strømligning af produktionen som faktorer, der trækker i positiv retning. Deværre for Inwido er man dog samtidig udfordret af, at den samlede ordreindgang faldt med hele 18 procent i 2012.

- Vi er også udfordret på det norske marked, hvor vi gennemgår en større forandringsproces og derfor er ude af stand til at præstere som forventet. På den positive side vil jeg dog fremhæve Finland, som har klaret sig bedre i første kvartal end sidste år, påpeger Håkan Jeppsson. Han forventer generelt stigende efterspørgsel i takt med, at vejret bliver varmere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156