23948sdkhjf

Små byggefirmaer myldrer frem

Forårets komme har betydet et sandt boom i etableringen af enkeltmandsfirmaer i byggebranchen.
Et overraskende stort antal nye byggevirksomheder har set dagens lys. En optælling foretaget af Licitationen viser, at der i ugen omkring 1. maj blev registreret hele 194 nye virksomheder inden for bygge- og anlægsbranchen.

Ugen før blev der ”blot” registreret 57 nye virksomheder, og den kraftige stigning kan ifølge sekretariatschef i BAT-kartellet, Gunde Odgaard, have flere årsager.

- Forår er årstiden, hvor der virkelig kommer gang i aktiviteten i byggeriet, og med høj ledighed i branchen er eget firma uden tvivl alternativet til ledighed for en del. Udsigten til Boligjobordningen og dens muligheder for småopgaver for private kan måske også bidrage til, at nogle vælger at lave eget firma, og så er det jo et faktum, at det er sindssygt let at starte eget firma i byggebranchen. Man behøver dybest set blot en murerbalje, siger han til Licitationen.

Hos arbejdsløshedskassen i Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening har sagsbehandler Thomas Bentsen også registreret, at en del ledige har nævnt start af eget firma som alternativ til arbejdsløshed. Han påpeger dog, at det er en uholdbar løsning, hvis det skyldes, at dagpengene er ved at løbe ud.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094