23948sdkhjf

Varde bruger overskuddet på anlæg

Det kommer lokale håndværksfirmaer, skoler og institutioner til gode, at Varde Kommune kom ud af 2012 med et større overskud end ventet.
Varde Byråd sender næsten 35 mio. kr. af årets overskud videre til anlægsarbejder, skoler og institutioner samt it-investeringer. Det er institutionernes egne penge, som kommunen tidligere har bundet for at overholde rammerne i aftaler mellem Kommunernes Landsforening og regeringen om kommunernes økonomi.

- Vi gav håndslag på, at de nok skulle få pengene igen, og det løfte indfrier vi nu. 20-30 mio. vil gå til mindre anlægsarbejder og vil dermed også være med til at skabe aktivitet hos lokale firmaer, siger borgmester Gylling Haahr.

167 mio. kr. til anlægsprojekter i 2012
Det samlede driftsresultat i 2012 blev 152,9 mio. kr. mod forventet 113,2 mio. kr. Det betyder at kommunen nu har mulighed for at frigive nogle af de bundne midler. I alt bliver der frigivet 34,5 mio. kr. Pengene vil blandt andet blive brugt på anlægsprojekter.

Varde kommune har i 2012 investeret 167,7 mio. kr. i forskellige anlægsprojekter, som delvist er finansieret af driftsoverskuddet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078