23948sdkhjf

Valget af håndværker handler om netværk

Halvdelen af danskerne foretrække en håndværker, de kender i forvejen, når der skal foretages energirenovering. Også selvom det langt fra sikkert, at håndværkeren har styr på energi i boligen.
Der kræver specialviden at energirenovere bygninger, men en stor del af de danske husejere er alligevel tilbøjelige til at vælge en håndværker til energirenovering på samme måde, som de altid har gjort: De tager en, de allerede kender – uanset om han har særlige energifaglige kompetencer eller ej.

Det er konklusionen i ny undersøgelse, som SSI har gennemført for Energivejledersekretariatet på Teknologisk Institut blandt 1.000 danske husejere over hele landet.

- At gøre som man plejer, er ikke altid det bedste. Det er komplekst at energirenovere rigtigt. Derfor bør husejerne også vælge ud fra håndværkernes kompetencer og ikke kun efter, om de kender vedkommende. Man får nemlig den mest effektive energirenovering og bedste løsning på lang sigt på baggrund af en tværfaglig helhedsvurdering af huset, siger Torben Hansen, leder af Energivejledersekretariatet.

For at øge den tværfaglige kompetence blandt håndværkere har Teknologisk Institut siden 2009 blevet uddannet over 2.300 energivejledere med støtte fra Energistyrelsen. Energivejlederne har erhvervet kompetencer til at vejlede bredt og tværfagligt om de tekniske muligheder for at spare på energi i en bygning.

Ifølge Torben Hansen indikerer det støt stigende antal uddannede energivejledere, at landets håndværkere ser et behov på området, og at markedet begynder at efterspørge vejledning i energibesparende tiltag i bred forstand. Dette understøttes desuden af, at ca. 20 procent af husejerne, ifølge undersøgelsen fra Energivejledersekretariatet, vil vælge en energivejleder til en energirenoveringsopgave.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.249