23948sdkhjf

Nyt liv til en million parcelhuse

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter sætter parcelhusområdets fremtid på spil gennem et nyt udviklingsprojekt.
Næsten halvdelen af Danmarks godt en million parcelhuse blev opført i 1960’erne og 70’erne. Mange af områderne runder således snart 50 år og har brug for nytænkning.

Fremtidens familier har nye krav og vaner, og derfor efterlyser Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter gode projekter med 6 mio. kr. til forsøgs- og udviklingsprojekter til blandt andet udvikling af parcelhusområder i sammenhæng med byfornyelsen.

- Parcelhuskvarterne er en rigtig god ramme for mange familiers liv. Det er den mest populære boligform, men vi bliver også nødt til at sikre disse kvarterer for fremtiden, for ellers bliver de slidt ned. Derfor sætter vi nu fokus på udvikling og ideer, der kan forbedre områderne, vejene, fællesarealerne, husene og forbindelserne til den øvrige by – så parcelhuskvartererne også på lang sigt vil være danskerne foretrukne boligområde, siger Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter.

Ministeriet inviterer derfor kommuner, forsknings- og uddannelsesinstitutioner, organisationer og foreninger, byggeriets parter m.fl. til at komme med projektidéer til aktuelle udviklingstiltag med fokus på de tre temaer.

Der gives støtte til forskning, udredning, analyse, oplysning og vejledning inden for tre temaer:

• Parcelhuset og parcelhusområdets fremtidige attraktivitet
• Byfornyelsen som ”smart city”
• Turisme- og oplevelsesøkonomi i samspil med områdefornyelse

- Nu sætter vi fokus på tre meget forskellige, men yderste relevante temaer, som kan udvikle og fremtidssikre vores større og mindre byer som bosteder. Jeg glæder mig til at sætte spot på fremtidssikringen af vores kære parcelhusområder, at udvikle den digitale by og at løfte turismens samspil med områdefornyelsen, siger Carsten Hansen.

Ansøgningsfristen er fredag den 6. september 2013. Læs mere på www.mbbl.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095