23948sdkhjf

Schuko-leverandører vil lave bygherre-vejledning

For at give bygherrer bedre mulighed for at vælge andet end almindelige stikdåser vil Schuko-leverandører udarbejde en beskrivelse, rådgivere kan anvende i byggesager.
Det skriver Ingeniøren.

Klagenævnet fra Udbud slog tidligere på måneden fast, at en bygherre i udbudsmaterialet gerne må kræve, at der installeres andet end de almindeligt anvendte stikdåser.

Læs mere: Dom: OK at kræve andet end gængse stikdåser.

Dommen glæder leverandørerne af stikkontakter med sidejord, bedre kendt som Schuko. For at udbrede Schuko-stik i danske bygninger overvejer Schuko-leverandørerne at udarbejde en beskrivelse af deres materiale til brug i byggesager. Den skal indeholde en nærmere beskrivelse af Schuko-dåser og stik, rådgivere så kan anvende.

- Jeg regner med, at vi går sammen med nogle af vores konkurrenter inden for Schuko-stik og laver noget tilsvarende, så man kan være sikker på, at Schuko-standarden bliver valgt, siger ABB's divisionsdirektør, Allan Andreasen, til Ingeniøren.

Lauritz Knudsen, som står for den type stikdåser, der har langt den største udbredelse på det danske marked, har længe haft en lignende vejledning liggende på sin hjemmeside.

Sikkerhedsstyrelsen har siden 15. november 2011 tilladt brug af stikkontakter med sidejord, populært kaldet Schuko.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297