23948sdkhjf

220 mio. kr. til byudvikling i Aarhus

Boligorganisationerne i Aarhus får nye muligheder for at renovere ejendomme med en ny aftale om frikøb af hjemfaldsklausuler indgået med Aarhus Kommune.
Aarhus Kommune og Boligorganisationerne i Aarhus indgår aftale om frikøb af hjemfaldsklausuler, hvor boligorganisationerne betaler ca. 220 mio. kr. til Aarhus Kommune. Hensigten er, at de mange millioner i et samarbejde mellem de to parter målrettet kan bruges til byudvikling i Aarhus – blandt andet nye ungdomsboliger.

Aftalen om frikøb af hjemfaldsklausuler sker som led i et stadig tættere samarbejde mellem Aarhus Kommune og Boligorganisationerne om i fællesskab at løfte opgaven med at skabe nye boliger og forny den eksisterende boligmasse.

Med aftalen får boligorganisationerne mulighed for at renovere og løbende vedligeholde de ejendomme, der er omfattet af frikøbet uden at der opstår belåningsproblemer, og samtidig er aftalen et solidt bidrag til udviklingsstrategien, når Aarhus Kommunes frem til 2030 skal vokse med til ca. 375.000 indbyggere.

Fra Boligorganisationernes side peges bl.a. på de langsigtede perspektiver i aftalen. Formanden for Boligselskabernes Landsforenings 5. kreds, John Jensen, glæder sig over, at det med med aftalen er muligt at fokusere yderligere på såvel renovering, alment nybyggeri som boligsociale forbedringer.

Fakta om hjemfaldsklausuler og aftalen
Hjemfaldspligt, også kaldet tilbagekøbsdeklaration, er en klausul, som nogle kommuner, herunder Aarhus Kommune, har tinglyst på grunde og ejendomme, som de har solgt. For de ejendomme, som Aarhus Kommune har med hjemfaldspligt, betyder det, at kommunen på et specifikt tidspunkt i fremtiden (fx 2072) har mulighed for at overtage ejendommen. Overtagelsen vil i de fleste tilfælde ske for den oprindelige pris for selve grunden med et tillæg af bygningernes værdi, dog med mindst 5 års forudgående varsel.

Aarhus Kommune får et samlet provenu på 219,971 mio. kr., som indbetales, når Byrådet og boligorganisationernes repræsentant-skaber har godkendt aftalen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078