23948sdkhjf

Konsortium vil løse byernes klimaudfordring

Tegnestuen Tredje Natur og ingeniører fra Orbicon er blandt deltagerne i et nyt projekt, der sigter mod at gøre fortovet til en del af løsningen på regnvandshåndtering.
Byens mange ordinære belægninger og mange meter fortov er i fokus, når vi skal tilpasse os de øgede regnmængder. De forhindrer vandet i at komme ned i jorden og leder vandet ind i kældre og haver.

Hvordan fortovet blive en del af løsningen på regnvandshåndtering var det spørgsmål, der stod øverst på dagsordenen, da det første forprojekt i Realdanias initiativ; ”Klimaspring”, blev skudt i gang tirsdag den 23. april. Her er Tegnestuen Tredje Natur, ACO Nordic, Kollision, Orbicon, Teknologisk Institut, HOFOR og Københavns Kommune gået sammen for at undersøge, hvilke potentialer fortovet rummer, når regnen skal håndteres i den tætte by.

Stort potentiale i byens fortove
De mange meter fortov rummer et stort potentiale for både at håndtere regnvandet og skabe merværdi i byen. I fremtiden vil fortovet kunne opsamle og håndtere vand, samtidigt med at det eksempelvis bidrager til begrønning, skiltning, sport og leg samt tilgængelighed.

- I Klimaspring ser vi et stort potentiale for fremtidens fortov og ser frem til at understøtte virksomhedernes udvikling, så de undervejs kommer hele vejen omkring; herunder både redesign af det fysiske fortov, men også kommer med bud på innovative salgsmetoder, intern organisering og produktionsmetoder, således at det nye fortov bliver en realitet og kommer ud i byen, hvor det kan gøre en forskel, forklarer Natalie Mossin, der er procesansvarlig i sekretariatet for Klimaspring.

Tværgående kompetencer skaber innovation
Virksomhederne supplerer hinanden på tværs med de nødvendige kompetencer, der skal til for at skabe innovation.

Tegnestuen Tredje Natur er optaget af at skabe merværdi i byen gennem regnvandshåndtering, har været initiativtager i formuleringen af problemstillingen, mens ACO Nordic besidder essentiel viden om produktion og salg af løsninger til regnvandshåndtering.

Kollision tilfører projektet specialiseret viden om interaktive og kommunikative byrum. Orbicon er specialiseret i afledning og håndtering af regnvandet lokalt. Teknologisk Institut bidrager med viden om materialer og moderne produktionsmetoder samt dokumentation for implementering af nye løsninger.

Københavns Kommune står overfor genopretning af byens fortove, vej og cykelstier og ønsker sammen med HOFOR at gå forrest i bestræbelserne på at finde ud af, hvordan de stigende mængder af regnvand kan håndteres.

Realdania støtter Klimaspring med 60 mio. kr. med ambitionen om at omsætte interessen for klimatilpasning til en virksomhedsdreven udviklingsindsats, der kan gøre Danmark til en førende nation inden for klimatilpasningsteknologier. Læs mere på www.klimaspring.dk
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062