23948sdkhjf

Så er togbroen i Aalborg repareret

I dag den 29. april er Jernbanebroen over Limfjorden igen åbnet til normal togtrafik. Et år, en måned og en dag efter broen blev påsejlet.
Den nye broklap blev monteret for to uger siden, de afsluttende spor- og sikringsarbejder er afsluttet, og i de sidste dage er der blevet gennemført en række testkørsler. Og nu er Jernbanebroen over Limfjorden igen klar til togtrafik.

Læs mere: Broklap på plads – kontravægt må vente.

Broen er nu klar til fuld normal togdrift, og de første passagerer kan mandag morgen igen krydse Limfjorden med tog. Broklappen og monteringen lever nu op til jernbanens kvalitetskrav.

- Banedanmark kan nu melde Jernbanebroen over Limfjorden klar til togtrafik igen. Det skulle den have været for mange måneder siden, og vi har trukket alt for store veksler på passagerernes tålmodighed. Det skal vi dybt beklage, siger Banedanmarks administrerende direktør, Jesper Hansen.

Jernbanebroen over Limfjorden blev voldsomt beskadiget, da det finske containerskib M/S Ramona sejlede ind i broen d. 28. marts 2012. Arbejdet med at bygge og montere en ny broklap har været ramt af problemer. Ikke mindst et helt usædvanligt stort antal fejl i svejsningerne på de leverede broelementer har givet omfattende forsinkelser i arbejdet med at få genåbnet jernbanebroen til togtrafik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125