23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Konstruktørforeningen må stoppe klynkeriet

Danske Arkitektvirksomheder, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Dansk Byggeri opfordrer Konstruktørforeningen til at stoppe klynkeriet og lade være med at stille sig i vejen for en nødvendig modernisering af byggesagsbehandlingen
Konstruktørforeningen retter i pressen en skarp kritik mod Økonomi- og Erhvervsministerens forslag om modernisering af byggeloven, der indebærer at arkitekter og ingeniører skal udføre den tekniske byggesagsbehandling som en integreret del af projekteringen. Kommunerne skal således ikke udføre den tekniske sagsbehandling for mindre og ukomplicerede bygninger, men alene koncentrere byggesagsbehandlingen om de bebyggelsesregulerende forhold som fx bygningens størrelse og afstand til skel.

Danske Arkitektvirksomheder, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Dansk Byggeri mener i modsætning til Konstruktørforeningen, at forslaget om modernisering og forenkling af byggesagsbehandlingen er helt nødvendigt, og de tre foreninger peger på, at forslaget også skal ses på baggrund af kommunernes urimeligt lange sagsbehandlingstider for byggesager og forskelle i gebyrer for byggesagsbehandlingen på op til tusind procent.

Konstruktørforeningen frygter at det vil føre til mange flere fejl i nybyggede huse, at kommunerne ikke længere skal foretage den tekniske byggesagsbehandling. Den bekymring deler de tre byggeorganisationer ikke bl.a. fordi lovforslaget ikke ændrer ved, at det altid er den enkelte bygherre, der er ansvarlig for at et byggeri er lovligt. Dette bliver oven i købet præciseret i lovforslaget.

Endvidere mener de tre byggeorganisationer, at Konstruktørforeningen overdriver betydningen af kommunernes kontrol af projekterne, bl.a. fordi nogle kommuner bruger mindre end 2 timer effektivt på den tekniske byggesagsbehandling ifølge en undersøgelse fra Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Byggeriet bliver ved flere lejligheder kritiseret for, at der ikke sker samme effektivitetsudvikling som i andre grene af erhvervslivet. Den udvikling som efterlyses skal virksomhederne naturligvis skabe, men det er nødvendigt at rammerne, eksempelvis i form af lovgivningen følger med og giver mulighederne for udvikling. De tre byggeorganisationer ser forslaget til ændring af byggeloven som et godt og nødvendigt bidrag til modernisering af lovgivningen.

Danske Arkitektvirksomheder, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Dansk Byggeri opfordrer Konstruktørforeningen til at stoppe klynkeriet og lade være med at stille sig i vejen for en nødvendig modernisering af byggesagsbehandlingen. Udmeldingerne fra Konstruktørforeningen har måske mere et fagforeningsstrategisk sigte, der skal tilgodese de medlemmer af Konstruktørforeningen, der i kommunerne udfører byggesagsbehandlingen.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11