23948sdkhjf

Konkurrence på vej om Hillerød Syd

Hillerød byråd har vedtaget visionen for den nye bydel Hillerød Syd. Visionen indleder den kommende idékonkurrence om en helhedsplan for Hillerød Syd.
Allerede d. 21. februar 2013 skal visionen for alvor i brug for første gang, når den indleder idékonkurrencen om en helhedsplan for Hillerød Syd. Her skal deltagerne i idékonkurrencen komme med idéer til, hvordan visionen kan realiseres gennem udarbejdelsen af en helhedsplan for den nye bydel.

- Det har været meget positivt at så mange har deltaget i arbejdet med at formulere en vision for bydelen i samarbejde med byrådet. Nu overlader vi visionen til deltagerne i idékonkurrencen for en stund og venter spændt på deres idéer til, hvordan visionen kan realiseres, siger borgmester Kirsten Jensen.

Vinder udpeges i september 2013
Idékonkurrencen løber frem til 16. maj 2013. Herefter vil økonomiudvalget sammen med fagdommere vurdere de indkomne forslag hen over sommeren, så der i september 2013 kan offentliggøres et vinderforslag af konkurrencen.

Da idékonkurrencen holdes som en såkaldt åben idékonkurrence, kan alle, der ønsker at deltage, gøre det. Deltagerne vil typisk være arkitektfirmaer.

Til visionen knytter sig en fremtidsfortælling om en god dag i den nye bydel. Fortællingen sætter på den måde billeder på virkeliggørelsen af visionen og fungerer som et eksempel på, hvordan fremtiden kan tegne sig for en borger i Hillerød Syd.

Visionen
Hillerød er Nordsjællands hjerte med udsyn til resten af Verden. Hillerød har puls og tiltrækningskraft, fordi kommunen er tilgængelig, bæredygtig og rig på oplevelser.

Syd for Hillerød vil vi skabe en grøn bydel, der inviterer til møder mellem mennesker.

Bydelen skal opleves som en naturlig udvidelse af Hillerød, og der skal skabes forbindelser og relationer mellem det nye og det oprindelige.

Naturen skal inviteres ind i bydelen og den skal åbne sig mod naturen, og regnvand skal anvendes som en kvalitet, der skal ses og opleves i byrum og bynatur.

Gennem anvendelse af arkitektur, landskab og natur vil vi skabe visuelt unikke steder, der kan give bydelen identitet. Byrum og bynatur inviterer til leg og bevægelse året rundt.

Vi skal udnytte den nye stations potentiale til at sikre at flest muligt anvender den kollektive trafik og det skal være nemt og naturligt at gå og cykle.

Borgerne skal kunne vælge den bolig, der passer til deres aktuelle behov, og variationen af kvalitetsboliger skal være høj.

Der skal sikres plads til fremtidens (grønne) erhverv og sundhedsvirksomheder i forbindelse med Nordsjælland Hospital, Hillerød. Her skal de gives fleksible udvidelsesmuligheder og indgå i klynger af ligesindede erhverv.

Klimavenlighed og CO2-neutralitet er en selvfølgelighed, der påvirker alle handlinger og valg.

Fakta
Hillerød Syd udvikles omkring en ny S-togs- og lokalbanestation ved Overdrevsvejen og det nye Nyt Hospital Nordsjælland, sammen med op mod 3.000 boliger og op mod 500.000 m2 erhverv.

Fra Hillerød Syd vil man med lokalbanen, S-tog eller bil kunne nå det meste af Nordsjælland og hovedstadsregionen indenfor ½ time.

Sideløbende med idékonkurrencen for Hillerød Syd afholder Region Hovedstaden en arkitektkonkurrence for Nyt Hospital Nordsjælland. De to konkurrencer koordineres i et samarbejde mellem Region Hovedstaden og Hillerød Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.317