23948sdkhjf

Hvem løber med årets In-Situ-pris?

Et akvarium, en motorvejsbro og en idrætshal er med i opløbet til den prestigefyldte In-Situ Pris 2013, der uddeles af Dansk Beton Fabriksbetongruppen under Dansk Byggeri.
Når beton støbes på den rigtige måde med den rigtige idé, kan det skabe både dramatik, elegance og nye oplevelser - og dermed blive værdigt til at modtage årets In-situ Pris for beton støbt på stedet.

Derfor er Den Blå Planet, det nye Danmarks Akvarium ved Kastrup i København, Miljøhallen på Gl. Hellerup Gymnasium i Hellerup, gymnasiets nye idrætshal, og den nye motorvejsbro over Funder Ådal mellem Herning og Silkeborg nu alle nomineret til In-situ Prisen 2013. Prisen uddeles af Dansk Beton Fabriksbetongruppen under Dansk Byggeri.

- Det kendetegner de tre projekter, at de ikke kunne være løst med andet end in-situ støbt beton ud fra den idé, bygherrer og rådgivere har haft. De har udnyttet, at in-situ støbt beton kan modelleres og formes, og har støbt det præcist, som de ville have det og dermed skabt både dramatiske og elegante konstruktioner, fortæller en begejstret Signe Kongebro, der er formand for bedømmelseskomitéen og associeret partner i Henning Larsen Architects.

Fra vand til vej
Når det er sagt, så er de nominerede projekter vidt forskellige: Det nye Danmarks Akvarium – også kaldet ’Den Blå Planet’ – står som en markant skulptur i vandkanten mellem Kastrup Havn og Amager Strandpark ved København. Mere end 60 akvarier er fordelt over de 9.000 m2 som udgør Nordeuropas største og mest moderne akvarium. 3XN har tegnet bygningen med Moe & Brødsgaard som rådgivere og MT Højgaard som entreprenør.

Miljøhallen på Gl. Hellerup Gymnasium er tegnet af BIG Group og arkitekten Bjarke Ingels – som i øvrigt selv er tidligere elev på gymnasiet. For at få plads til den 1.200 m2 store idrætshal er der skabt ent stor kasse af beton støbt ned i undergrunden med et tag af træ på limtræsspær. Rådgivere er EKJ Rådgivende Ingeniører og Grontmij med CG Jensen som entreprenør.

Bag motorvejsbroen over Funder Ådal står arkitekt Kresten Bloch fra Thing & Wainø. Den 740 meter lange motorvejsbro er bygget som to blødt svungne og parallelle broer ved taktvis fremskubning – bl.a. for at tage mest muligt hensyn til det sårbare miljø i ådalen under broen. Broen er projekteret af K+S Ingenieur-Consult GmbH & Co med bistand fra Niras. Selve udførelsen stod Züblin Dywidag for.

Vinderen findes 19. marts
Seneste modtager af In-situ Prisen var Skateparken i Fælledparken, København. Tidligere har både det rombe-formede vandværk Nibsbjerg Vandcenter i Holstebro, kunstmuseet HEART i Herning og Elefanthuset i Københavns Zoo modtaget prisen.

Spændingen om In-situ Prisen 2013 udløses på Bæredygtig Beton Konferencen på Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers i Ørestaden i København den 19. marts.

Fakta om In-situ Prisen
• In-situ prisen, uddeles af Dansk Beton Fabriksbetongruppen, som er en brancheforening for fabriksbetonproducenter i Dansk Byggeri
• Prisen uddeles til personer eller firmaer, som har stået for smukt arbejde i pladsstøbt beton, eller har medvirket til at gøre brugen at forskalling lettere eller mere spændende
• In-situ Prisen består af 50.000 kr. eller anden erkendtlighed, der har relation til det værk eller den gerning, der ønskes præmieret. In-situ Prisen støttes i år af Aalborg Portland og Paschal Danmark.
• In-situ Prisen 2013 uddeles på Bæredygtig Beton Konferencen på Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers i Ørestaden i København den 19. marts 2013
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094