DI vil skabe 15.000 job
Arbejdsgiverforeningen har præsenteret en pakke på 21½ mia. kr., som skal styrke konkurrenceevnen markant og bane vejen for nye, private arbejdspladser.
Den samlede pakke fra DI indebærer en markant sænkelse af de mest skadelige skatter og afgifter. Det gælder blandt andet energiafgifterne på danske virksomheder, som i dag ligger 70 procent højere i forhold til EU som helhed.
15.000 nye, varige arbejdspladser
- Vi leverer i dag en fuldt finansieret, hurtigt virkende pakkeløsning, som er lige til at gå til. Den forbedrer konkurrenceevnen markant og vil kunne skabe omkring 15.000 nye, varige arbejdspladser i virksomheder i hele Danmark over de kommende år, siger administrerende direktør Karsten Dybvad, DI.
Karsten Dybvad peger på, at Danmarks økonomiske krise er blevet en tillidskrise. Virksomhederne er ikke kun usikre på, om de kan sælge deres varer i fremtiden. De er også usikre på, hvordan fremtidens erhvervsvilkår ser ud i Danmark. Usikkerheden betyder, at nye investeringer går Danmark forbi, og vi går glip af job.
- Vi skal genskabe tilliden til, at det er en god forretning at drive virksomhed i Danmark. Vi må aldrig glemme, at det er de private virksomheders produktion af varer, der er grundlaget for vores velstand. Men det kræver langsigtede løsninger – ikke lappeløsninger. Det er et fælles, politisk ansvar, siger Karsten Dybvad.
Sænk selskabsskatten
Pakken, som bygger på DI’s langsigtede strategi frem mod 2020, indeholder derfor også et ambitiøst forslag om at nedsætte selskabsskatten med 5 procentpoint fra de nuværende 25 procent til 20 procent i 2014 for at gøre Danmark til et langt mere attraktivt land at investere i.
- Landenes konkurrence om investeringer er intens, og vores naboer i Sverige og Storbritannien har netop sænket deres selskabsskat. Hvis politikerne allerede i år varsler, at selskabsskatten bliver sat markant ned i 2014, giver det et løft her og nu til erhvervsklimaet, fordi virksomhederne kan se en langsigtet plan for sig, siger DI’s administrerende direktør.
Konkurrenceevnepakken er ifølge DI fuldt finansieret. Først og fremmest med nulvækst i det offentlige forbrug i 2014-2015. Det vil på bare to år frigøre et råderum på omkring 10 mia. kr. Herudover finansieres konkurrenceevnepakken med reformer af SU-systemet og kontanthjælp – reformer, som regeringen allerede er på vej med.