23948sdkhjf

Aarhus investerer 58 mio. kr. i energiløsninger

Kommunen bør bruge 58 mio. kr. på energivenlige løsninger som energimærkning af skoler og effektive vand- og varmesystemer, lyder forslager fra rådmanden for Børn og Unge.
Intelligent lys, effektive vand- og varmesystemer og energimærkning af skoler er blandt de tiltag, som skal nedbringe energiforbruget i aarhusianske skoler, dag- og fritidstilbud.

Til formålet forslået Kristian Würtz, rådmand for Børn og Unge, at investere 58 mio. kr. kommende tre år.

- Bæredygtighed er ikke en vision, men en hverdag der omgiver os. Vi kan alle bidrage ved at spare på vandet, lufte ud med omtanke eller slukke lyset. Det gælder selvfølgelig også i den hverdag, der er i skoler, dagtilbud og fritidstilbud, siger Kristian Würtz om indstillingen i energivenlige løsninger, som Magistraten netop har tiltrådt.

Millioninvesteringer i Børn og Unges bygninger
Børn og Unges bygningsafdeling vil over de kommende tre år løbende optimere, renovere, udskifte og etablere nye anlæg i Børn og Unges bygninger. Effekten af investeringerne vil direkte kunne aflæses i forbruget af kilowatt-timer. De færre udgifter til energi vil ifølge budgetaftalen for 2013 blive brugt til at medfinansiere Aarhus Kommunes udviklings- og bufferpulje.

- Med millioninvesteringerne giver vi et væsentligt bidrag til at nå målet om at være CO2-neutral i 2030, og de understreger Aarhus’ status som Energiby. Samtidig medfører det et positivt skub til beskæftigel-sen i Aarhus, når vi skal have arbejdet udført, siger Kristian Würtz.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094