23948sdkhjf

Første dom efter nye regler om løndumping

Et byggefirma er dømt til at betale 50.000 kr. for at have betalt polske tømrere for lidt i løn. Sagen er den første, hvor overenskomsternes skærpede regler mod løndumping er endt i en voldgift.
Det skriver fagbladet3f.dk.

Afgørelsen i sagen, som er afgjort i en faglig voldgift mellem Dansk Byggeri og 3F, understreger, at der i sager om løndumping gælder omvendt bevisbyrde. Altså skal virksomhederne bevise, at de har udbetalt den rette løn.

Afviser underbetaling
I byggefirmaet DK Tagentreprise, som er dømt til at betale 50.000 kr., afviser direktør Lone Frederiksmose, at have underbetalt de ni polakker.

Polakkerne havde fået en løn svarende til 80 kr. i timen for arbejdet med at renovere en boligblok i Odense. Timelønnen lød på 115 kr. i timen for 25 timer ugentligt. Men de ni polakker arbejdede 37 timer ugentligt.

- Jeg føler mig uretfærdigt behandlet. De har fået løn for de timer, de har arbejdet, siger Lone Frederiksmose til fagbladet3f.dk og forklarer, at der er kun er betalt løn for 25 timer ugentligt, da polakkerne havde fri hver tredje uge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078