23948sdkhjf

KHR vinder rådhusprojekt i Lyngby-Taarbæk

Lyngby-Taarbæk Rådhus skal udvides til det dobbelte, og vinderen af arkitektkonkurrencen er netop fundet: KHR Arkitekter i samarbejde med Opland, Oluf Jørgensen og Via Trafik.
I marts 2012 udskrev Lyngby-Taarbæk Kommune en arkitektkonkurrence med henblik på at samle rådhusfunktionerne ved den eksisterende rådhusbygning, der samtidig udvides med en ny bygning på ca. 5.000 m².

Tre meget forskellige bud deltog i konkurrencen, og bag det vindende forslag står KHR Arkitekter i samarbejde med Opland Landskabsarkitekter, Oluf Jørgensen A/S og Via Trafik. Ifølge borgmester Søren P. Rasmussen giver bredden i projekterne et solidt idégrundlag for det videre arbejde

- Der er en række spørgsmål, der nu skal analyseres og besvares – også i KHR’s forslag. Jeg glæder mig til, at vi nu skal i gang med at bearbejde ideerne, så vi kan udarbejde en endelig plan for det nye rådhusområde, siger borgmesteren, der også har været formand for dommerkomiteen.

Markante løsninger der overrasker
Det mest centrale ved vinderprojektet er, at det er bygget op som en samlet vision, der kan realiseres i etaper. Rådhuset vil, efter en renovering og nyindretning, kunne rumme en del flere af kommunens administrative medarbejdere. Samtidig vil huset blive mere bæredygtigt og energibesparende.

Brugen af huset er karakteriseret ved åbenhed og imødekommenhed overfor borgere, brugere og erhvervslivet. Rådhusbygningen skal være transparent og kunne anvendes til mange forskellige formål – et nyt multifunktionelt hus i gamle rammer.
Professor, arkitekt og partner i KHR Arkitekter, Jan Søndergaard, glæder sig over sejren og ser frem til at kunne bidrage med sin faglighed undervejs i det kommende byggeri.

- Jeg er bevidst om, at vores forslag til en udvidelse af rådhuset indeholder markante løsninger, der på flere punkter har overrasket dommerpanelet. Det håber jeg, at alle vil glædes over, når projektet begynder at tage form. Jeg har forventninger til et dynamisk samarbejde, hvor jeg skal gøre mit for at understøtte en proces, der gør op med almindelig vanetænkning for derimod at skabe et arbejdsrum, der udvikler rådhusbyggeriets usete muligheder, siger han.

Gode elementer fra alle forslagene skal nu kvalificeres yderligere, inden der tages endelig stilling til, hvilke forslag der skal indarbejdes i det endelige rådhusprojekt.

De to andre rådgivere som har deltaget i konkurrencen er et hold bestående af Fog & Følner Arkitektfirma i samarbejde med Niras samt Hasløv og Kjærsgaard og et hold bestående af Vilhelm Lauritzen og Cobe i samarbejde med Alectia.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11