23948sdkhjf

70 millioner til underjordisk udstilling i Aarhus

Den Gamle By i Aarhus har fået doneret 70 mio. kr. fra Salling-fonden til at realisere en 700 m² underjordisk udstilling med navnet Aarhus Story.
Købmand Ferdinand Sallings Fond og Købmand Herman Sallings Fond har doneret 70 mio. kr. til realisering af det store projekt i Den Gamle By, kaldet Aarhus Story.

- Sidste år bad Aarhus Byråd os om at overtage opgaven med også at være bymuseum for Aarhus. Selvfølgelig troede vi på, at det nok skulle lykkes for os at lave en basal udstilling om Aarhus og byens udvikling. Men at det kunne gå så hurtigt – og på det niveau, som nu bliver muligt. Det havde vi ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

Sidste del af den moderne by
Aarhus Story er en underjordisk udstilling på 700 m², som vil blive placeret på den vestlige side af Den Gamle Bys Sønderbrogade. Her er det tanken at opføre den sidste etape af 1974-kvarteret.

Som velkomstbygning til Aarhus Story opføres en gendigtning af Ferdinand Sallings hus, der oprindeligt lå i Søndergade i Aarhus.

I projektet står Den Gamle By på skuldrene af en lang række nyskabende og nyåbnede museer rundt omkring i verden. Blandt andet nyåbnede bymuseer i Gent i Belgien og Liverpool i England samt DDR museet i Berlin.

Åbner i kulturbyåret 2017
Aarhus har haft museer i mere end 150 år, men byen har aldrig haft et sted, hvor århusianerne, deres gæster og byens turister kan få et overblik over historien og samtidig en forståelse for de særlige forhold, der har gjort Aarhus til Aarhus. Det vil nu ske med dette projekt.

I de kommende år vil Den Gamle By planlægge indholdet og projektere bygningen, og det er ambitionen, at Aarhus Story skal kunne åbne i kulturbyåret 2017.

Donationen er del af de 171 mio. kr., som Salling-fonden netop har uddelt til at gennemføre en række kulturelle og rekreative investeringer i Aarhus.

Læs mere: 171 mio. kr. til Aarhus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094