23948sdkhjf

Vil lægge låg på festgade

Restaurationerne i Aalborgs Jomfru Ane Gade vil etablere overdækning af gaden. Der arbejde nu med lokalplanen for området.
For at fremme interesse og besøgstal vil restaurationerne i Jomfru Ane Gade i Aalborg lave en overdækning af den kendte forlystelsesgade.

KPF arkitekter har til formålet udarbejdet et forslag til overdækningen. Og nu har Aalborg Kommunes Teknik- og Miljøudvalg så sagt god for, at der udarbejdes et tillæg til den eksisterende lokalplan for området.

Projektet har været under udarbejdelse i et års tid, og senest har der været afholdt en workshop, hvor Beredskabscenter Aalborg, COWI og Ejerlauget for Jomfru Ane Gade deltog.

Overdækning som en række træer
Forslaget, som Teknik- og Miljøudvalget har set nærmere på omfatter en ”infill”-opgave, hvor konceptets hovedide er at skabe en overdækning, der skal bygge bro mellem gadens mange forskelligartede bygningstypologier og facadeudtryk.

Overdækningen udformes som hvad der beskrives som en række ”træer”, der placeres i gadens østlige side langs udeserveringen.

Bygningerne langs gadens østlige side, er væsentlige højere end de vestlige. Således danner disse retningslinjen for højden på overdækningens tag niveau og giver mulighed for afstivning af konstruktionen.

Der ønskes en luftig og fleksibel løsning, der bevarer følelsen af ”byrum” og gadens identitet. Åbenhed og luftighed ønskes primært i sommerhalvåret, hvor lette briser og den direkte eftermiddagssol lukkes ind. Langs tagfladens kanter installeres fleksibel regn- og vindafskærmning, således at man på regnfulde og blæsende dage kan opnå større komfort i gaderummet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094